Home / SLOVENSKO / Najvyšší súd ponechal vo väzbe aj podnikateľa Petra K. obvineného v kauze Dobytkár

Najvyšší súd ponechal vo väzbe aj podnikateľa Petra K. obvineného v kauze Dobytkár

10.7.2020 (Webnoviny.sk) – Podnikateľ Peter K. obvinený v kauze Dobytkár ostáva vo väzbe. Ako agentúru SITA informovala Alexandra Važanová z komunikačného referátu Najvyššieho súdu SR, senát najvyššieho súdu na dnešnom neverejnom zasadnutí sťažnosť Petra K. proti rozhodnutiu sudcu pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu zamietol ako nedôvodnú a obvineného ponechal v kolúznej a preventívnej väzbe.

Špecializovaný trestný súd vzal Petra K. do väzby v nedeľu 5. júla. Vtedy zároveň na slobodu prepustil spoluobvineného nitrianskeho podnikateľa Norberta B. Najvyšší súd však toto rozhodnutie vo štvrtok zmenil a Norberta B. vzal do väzby.

Kauza Dobytkár súvisí s podozreniami na korupciu v prostredí Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA). Polícia hodnotu poskytnutých úplatkov v rámci tejto kauzy zatiaľ vyčíslila na 10,5 milióna eur.

V rámci vyšetrovania prípadu policajti od marca vykonávali zaisťovacie úkony na území celého Slovenska. V skupine osôb obvinených z korupcie a legalizácie príjmov z trestnej činnosti sú napríklad bývalý šéf PPA Juraj K., bývalý výkonný riaditeľ PPA Ľubomír P., bývalý generálny riaditeľ sekcie rozvoja vidieka a priamych platieb na ministerstve pôdohospodárstva Marek K., finančník Martin K. alebo podnikatelia Norbert B. a Peter K. Medzi ďalšími obvinenými sú aj advokáti alebo veterinár.

Viac k témam: akcia „Dobytkár“
Zdroj: Webnoviny.sk – Najvyšší súd ponechal vo väzbe aj podnikateľa Petra K. obvineného v kauze Dobytkár © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vyššie štandardy bývania pre rómske komunity? Ficova vláda vyčlenila takmer šesť miliónov eur na usporiadanie vlastníctva 

Úrad splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity pripravil a vyhlásil výzvu v nadväznosti na programové obdobie 2014-2020.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *