Home / SLOVENSKO / Smeráci sú podľa Nicholsonovej bandou nesvojprávnych politikov, ktorá podľahla vydieraniu Fica

Smeráci sú podľa Nicholsonovej bandou nesvojprávnych politikov, ktorá podľahla vydieraniu Fica

BRATISLAVA 30. novembra (WebNoviny.sk) – Poslanci Smeru sú podľa podpredsedníčky NR SR Lucie Nicholsonovej (SaS) bandou nesvojprávnych politikov, ktorá podľahla vydieraniu premiéra Roberta Fica. Ako povedala Nicholsonová vo štvrtok pre agentúru SITA v reakcii na návrh Smeru ako zmraziť platy politikov, poslanci Smeru by mali vrátiť občianske preukazy.

„Pod tlakom akéhokoľvek lobistu sú schopní spraviť čokoľvek, aj našpiniť si do úst. Fico nie je nič iné, ako lobista,“ vyhlásila s tým, že SaS je za systémové riešenie, ktorým by boli platy ústavných činiteľov upravené. Zmrazenie platov však takým opatrením nie je. Liberáli sú napríklad pripravení diskutovať o zdanení paušálnych náhrad pre poslancov.

Odporúčame:
Strana Smer-SD ponúkla riešenie, ako zmraziť platy poslancov

Platy poslancov by sa tento rok mali zmraziť cez novelu zákona o dani z príjmov. Vo štvrtok sa na tom zhodol parlamentný poslanecký klub Smeru-SD, ktorý sa s týmto návrhom bude uchádzať o podporu koalície i opozície. Platy politikov by sa mali zmraziť cez pozmeňovací návrh k novele zákona.

Novinárov o tom na tlačovej besede informoval predseda poslaneckého klubu Smeru-SD Martin Glváč. Zároveň informoval, že Smer-SD chce čo najskôr predložiť návrh nového zákona o platových pomeroch ústavných činiteľov, v ktorom chce odstrániť deformáciu platov politikov, ale aj manažérov štátnych firiem.

Viac k témam: Lucia Ďuriš Nicholsonová, Robert Fico, Smer-SD
Zdroj: Webnoviny.sk – Smeráci sú podľa Nicholsonovej bandou nesvojprávnych politikov, ktorá podľahla vydieraniu Fica © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Festival Východná navštívilo 20-tisíc divákov. Šimkovičová sa poďakovala organizátorom, umelcom aj hosťom (video+foto)

Na festivale vystúpilo takmer 2 000 účinkujúcich a na príprave sa podieľalo 32 členov organizačného štábu a mnohí ďalší z radov obce a dobrovoľníkov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *