Home / šport / Futbal / Messi premenil pokutový kop a priblížil sa k Ronaldovi, Barcelona je po koronapauze zatiaľ stopercentná (video)

Messi premenil pokutový kop a priblížil sa k Ronaldovi, Barcelona je po koronapauze zatiaľ stopercentná (video)

17.6.2020 (Webnoviny.sk) – Dlhoročný líder FC Barcelona Lionel Messi strelil 21. gól v tejto sezóne La Ligy a celkovo 629. v drese katalánskeho veľkoklubu. V súčte presných zásahov za klub a reprezentáciu Argentíny mu chýba už len jeden k dosiahnutiu méty 700 gólov.

Utorkový gól Messiho bol síce len z pokutového kopu, ale pečatil ním víťazstvo lídra tabuľky FC Barcelona nad posledným tímom La Ligy Leganés 2:0. Okrem argentínskeho loptového virtuóza trafil po piaty raz v sezóne aj 17-ročný supertalent z afrického štátu Guinea-Bissau Ansu Fati.

„Biely balet“ privíta Valenciu

Obhajca titulu má aktuálne 5-bodový náskok pred Realom Madrid, hoci futbalisti z hlavného mesta majú k dobru štvrtkový domáci duel 29. kola s Valenciou.

„Bolo náročné nájsť priestor v zhustenej obrane súpera, ale nakoniec sme si poradili. Podstatné je udržať sa na víťaznej vlne. Niekedy nám chýba lepší herný rytmus, ale dôležité je, že máme 6 bodov z dvoch zápasov po koronaprestávke,“ zhodnotil stredopoliar Ivan Rakitič aj predchádzajúci víťazný súboj na pôde Malorky.

Zápasy bez fanúšikov

Ešte krátko k premenenému pokutovému kopu Messiho. V španielskej La Lige to bola v jeho podaní 56. úspešná penalta, čím sa dostal na úroveň legendárneho mexického útočníka Realu a Atlética Madrid Huga Sáncheza.

Argentínčanovi chýba päť premenených pokutových kopov, aby sa vyrovnal historicky najlepšiemu exekútorovi v španielskej najvyššej súťaži – Portugalčanovi Cristianovi Ronaldovi. Proti Leganés sa hralo pred prázdnymi tribúnami 99-tisícového štadióna Camp Nou a to nebolo pre hráčov FCB dlhodobo zvyknutých na povzbudzovanie zaplnených tribún nič príjemné.

Podľa AP FC Barcelona hrala naposledy predtým domáci zápas bez divákov v októbri 2017 proti Las Palmas (3:0), čo bola vládna odozva na vtedajšie kontroverzné hlasovanie za nezávislosť Katalánska.

Viac k témam: La Liga
Zdroj: Webnoviny.sk – Messi premenil pokutový kop a priblížil sa k Ronaldovi, Barcelona je po koronapauze zatiaľ stopercentná (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tréner Calzona sa vyjadril k povolaniu nového útočníka, Čavrič napokon na zraz neprišiel (video+foto)

Čavriča povolali, aj keď nebolo jasné, či príde alebo nie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *