Home / Veda a technika / Kúpa databázy Giphy spoločnosťou Facebook je predmetom vyšetrovania

Kúpa databázy Giphy spoločnosťou Facebook je predmetom vyšetrovania

13.6.2020 (Webnoviny.sk) – Britský Úrad pre hospodársku súťaž a trhy (CMA) začal vyšetrovať kúpu online databázy Giphy spoločnosťou Facebook. Jej zástupcom poslal nariadenie, ktoré firme zabraňuje spojenie spoločností, a to až do konca vyšetrovania.

CMA preveruje, či kúpa „nebude viesť k podstatnému zníženiu hospodárskej súťaže“. Do 3. júla je možné predložiť svoje pripomienky. Zatiaľ nie je jasné, kedy plánujú vo veci definitívne rozhodnúť.

Prístup bude

Facebook v máji oznámil, že kupuje Giphy a plánuje ju „lepšie začleniť“ do Instagramu a ďalších svojich platforiem. Cena nie je známa, no podľa firmy Axios sa dohodli na sume 400 miliónov dolárov.

Zástupca Instagramu potvrdil, že do knižnice Giphy s krátkymi videami, takzvanými GIF, budú mať naďalej prístup aj iné spoločnosti, pričom mnohé z nich, ako napríklad Twitter alebo Pinterest sú priamou konkurenciou Facebooku.

Dáta konkurencie

GIF využívajú používatelia na sociálnych sieťach najmä na „vyjadrenie emócií“ v konverzácii. Facebook vyhlásil, že 50 percent používateľov Giphy už pochádza z jeho platforiem, a z nich polovica z Instagramu.

Krátko po ohlásení kúpy sa objavili obavy z toho, akú úroveň prístupu bude mať Facebook prostredníctvom servisu k dátam konkurencie.

Viac k témam: vyšetrovanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Kúpa databázy Giphy spoločnosťou Facebook je predmetom vyšetrovania © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Európska únia otvorila v arktickom Švédsku svoj prvý pevninský štartovací komplex pre malé satelity

Celkový počet satelitov by mohol do roku 2040 dosiahnuť 100-tisíc v porovnaní so súčasnými piatimi tisíckami funkčných satelitov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *