Home / EKONOMIKA / Briti pre pandémiu zjemňujú svoju rétoriku, plánované colné kontroly tovarov z EÚ pravdepodobne nezavedú

Briti pre pandémiu zjemňujú svoju rétoriku, plánované colné kontroly tovarov z EÚ pravdepodobne nezavedú

12.6.2020 (Webnoviny.sk) – Britská vláda ruší plány na úplnú colnú kontrolu tovarov prichádzajúcich z Európskej únie. Chce tak zmierniť tlak na firmy, ktoré poškodzuje pandémia koronavírusu. Informovali o tom v piatok britské médiá.

Prechodné obdobie končí v závere roka 2020

Británia z EÚ vystúpila 31. januára, ale zostáva súčasťou jednotného trhu počas prechodného obdobia, ktoré sa skončí v závere tohto roka.

Vo februári britská vláda oznámila, že tovary prichádzajúce z EÚ budú podliehať inšpekciám a colným deklaráciám.

Avšak denník Financial Times informoval, že člen britskej vlády Michael Gove, ktorý je poverený prípravami v súvislosti s brexitom, oznámi pragmatickejší a pružný prístup v otázke hraničných kontrol.

Hospodárstvo krajiny zaznamenalo prepad

Ekonomika Veľkej Británie sa prepadáva pod vplyvom pandémie koronavírusu. V apríli sa hospodárstvo krajiny zmenšilo o 20,4 percenta, keďže počas celého tohto mesiaca sa v krajine uplatňovali obmedzenia zamerané na spomalenie šírenia koronavírusu.

Pandémia ochorenia Covid-19 okrem toho zabránila realizácii britských plánov na vybudovanie nových colníc do konca tohto roka.

Viac k témam: Brexit, COVID-19, Ekonomické dopady koronavírusu, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Briti pre pandémiu zjemňujú svoju rétoriku, plánované colné kontroly tovarov z EÚ pravdepodobne nezavedú © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Obstarávanie rekonštrukcie areálu Úradu vlády sa môže začať, ministri návrh schválili

Ceny prác by mala byť viac ako 7,1 milióna eur.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *