Home / EKONOMIKA / Informatika / Twitter zrušil stovky účtov, ktoré šírili hoax o blackoute vo Washingtone zariadenom vládou

Twitter zrušil stovky účtov, ktoré šírili hoax o blackoute vo Washingtone zariadenom vládou

2.6.2020 (Webnoviny.sk) – Twitter zrušil stovky účtov, ktoré šírili tvrdenia o „blackoute“ vo Washingtone, ku ktorému však nikdy nedošlo. V súvislosti so súčasnými rozsiahlymi občianskymi nepokojmi v USA sa objavili tisícky tweetov s hashtagom #DCBlackout, podľa ktorých vláda zablokovala komunikácie v hlavnom meste, aby ochromila protesty.

Pre tieto tvrdenia však neexistujú žiadne dôkazy. Twitter tiež uviedol, ze zrušil účet, ktorý sa vydával za protestnú skupinu a podnecoval k násiliu.

Tvrdenia o odstavení internetovej a telefonickej komunikácie s hashtagom #DCBlackout kolovali na Twitteri v pondelok v noci, pričom ich retweetovali milióny používateľov. Avšak reportéri pokrývajúci udalosti nezaznamenali žiadne takéto problémy.

Hovorca Twitteru v tejto súvislosti uviedol, že sociálna sieť „zrušila stovky spamovacích účtov“, ktoré používali #DCBlackout, pričom to zdôvodnil politikou spoločnosti zameranou proti manipuláciám a spamom.

Viac k témam: blackout, hoax
Zdroj: Webnoviny.sk – Twitter zrušil stovky účtov, ktoré šírili hoax o blackoute vo Washingtone zariadenom vládou © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Úradu na ochranu osobných údajov chýbajú ľudia aj financie, kým v Európe je táto problematika prioritou

Úrad na ochranu osobných údajov nie je aktuálne schopný dosiahnuť úroveň dozoru nad ochranou osobných údajov, ku ktorej je Slovenská republika zaviazaná.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *