Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Japonská automobilka Nissan zatvorí závody v Španielsku, o prácu príde zhruba tritisíc ľudí

Japonská automobilka Nissan zatvorí závody v Španielsku, o prácu príde zhruba tritisíc ľudí

31.5.2020 (Webnoviny.sk) – Španielska vláda informovala, že japonský výrobca áut Nissan Motor Co. sa rozhodol zatvoriť svoje závody na severovýchode Katalánska, čo povedie k strate približne 3 tis. pracovných miest.

Španielske ministerstvo priemyslu vo vyhlásení, ktoré zverejnilo tento týždeň, vyjadrilo ľútosť nad rozhodnutím firmy a vyzvalo vedenie automobilky, aby zvážilo alternatívy.

Odborové organizácie upozornili, že ak Nissan zavrie závod v Barcelone a dva menšie závody v susedných mestách, v miestnom dodávateľskom reťazci automobilky môže byť ohrozených 20 tis. ďalších pracovných pozícií.

Nissan realizuje rozsiahlu reštrukturalizáciu a sústreďuje sa na trhy v Číne, Severnej Amerike a Japonsku.

Trhy v Európe, Rusku a Južnej Amerike prenecháva svojej partnerskej automobilke Renault a trhy v juhovýchodnej Ázii a Oceánii partnerskému výrobcovi áut Mitsubishi.

Viac k témam: prepúšťanie, reštruktualizácia
Zdroj: Webnoviny.sk – Japonská automobilka Nissan zatvorí závody v Španielsku, o prácu príde zhruba tritisíc ľudí © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *