Home / SVET / Republikánsky senátor John McCain kritizuje Trumpa za vtipy o Pocahontas

Republikánsky senátor John McCain kritizuje Trumpa za vtipy o Pocahontas

FLAGSTAFF 29. novembra (WebNoviny.sk) – Známy americký republikánsky senátor John McCain, z ktorého sa stáva hlavný oponent prezidenta Donalda Trumpa v prostredí jeho vlastných republikánov, v utorok Trumpa ostro kritizoval za jeho výroky na adresu Indiánov, ktoré boli podľa niektorých ohlasov rasistické.

To, že si Trump uťahoval z demokratickej senátorky a jej údajných indiánskych predkov na ceremónii spojenej s odovzdávaním ocenení vojnovým veteránom z radov Indiánov z kmeňa Navahov, bolo podľa McCaina nemiestne.

Warren je terčom Trumpa pravidelne

Američania sú podľa McCaina Navahom zaviazaní za to, že významne prispeli „k víťazstvu nad tyraniou a útlakom počas 2. svetovej vojny“. To, že Trump prednáša nevhodné poznámky v prostredí „týchto naozajstných amerických hrdinov, pošliapava ich obeť“, myslí si McCain.

Odporúčame:
Trump si na stretnutí s Indiánmi uťahoval z Pocahontas, podľa demokratov to bolo rasistické

Trump využil pondelňajšiu ceremóniu s Indiánmi na to, aby z tohto stretnutia poslal ďalšiu jedovatú poznámku kongresmanke Elizabeth Warren. Táto demokratická senátorka sa stáva pravidelne terčom Trumpových nelichotivých poznámok a odkedy vyhlásila, že má pravdepodobne indiánske korene, ju Trump nevolá inak ako Pocahontas.

Reakcia senátorky

Trump na ceremónii hneď po úvodných slovách, v ktorých ocenil obetavosť indiánskych veteránov 2. svetovej vojny a označil ich za „skvelých a veľmi výnimočných ľudí“, prešiel k téme, ktorej sa často venuje aj vo svojich tweetoch, kde senátorku Elizabeth Warren rozhodne nešetrí. „Máme v Kongrese zástupkyňu, o ktorej sa hovorí, že tu bola už veľmi dávno. Volá sa Pocahontas,“ povedal prezident. „Ale viete čo, mám vás rád,“ dodal po chvíli.

Reakcia zo strany senátorky na seba nenechala dlho čakať: „Toto mala byť udalosť, na ktorej budú ocenení hrdinovia, ľudia, ktorí obetovali všetko, čo mali, pre našu krajinu, a ktorí svojím neuveriteľným nasadením zachránili nespočetne veľa životov Američanov a našich spojencov. Je veľmi nešťastné, že prezident Spojených štátov nedokáže absolvovať ani takúto udalosť bez toho, aby začal opakovať svoje rasistické žartíky,“ reagovala senátorka.

 

Viac k témam: Donald Trump, Elizabeth Warren, John McCain, Pocahontas, USA
Zdroj: Webnoviny.sk – Republikánsky senátor John McCain kritizuje Trumpa za vtipy o Pocahontas © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Medzinárodný súdny dvor nariadil Izraelu otvoriť viac priechodov pre pomoc smerujúcu do Pásma Gazy

Dve nové predbežné opatrenia vydal v prípade žaloby Juhoafrickej republiky, ktorá obvinila Izrael z genocídy.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *