Home / EKONOMIKA / Pre kvízomaty bez licencie podal úrad viacero trestných oznámení, škody ráta v státisícoch eur

Pre kvízomaty bez licencie podal úrad viacero trestných oznámení, škody ráta v státisícoch eur

25.5.2020 (Webnoviny.sk) – Prevádzkovanie takzvaných kvízomatov bez udelenej licencie na prevádzku hazardných hier budú prešetrovať orgány činné v trestnom konaní. Úrad pre reguláciu hazardných hier totiž po niekoľkomesačnej celoslovenskej akcii zameranej na odhaľovanie a zdokumentovanie ich prevádzkovania podal v uplynulých dňoch viacero trestných oznámení za nepovolenú prevádzku lotérií a iných podobných hier.

Považujú ich za hazardné hry

Úrad vo svojich oznámeniach vyčíslil aj predpokladanú spôsobenú škodu, ktorá sa pohybuje v sumách od niekoľko stotisíc eur až po niekoľko miliónov eur.

V prípade uznania za vinných hrozia páchateľom z tejto trestnej činnosti nepodmienečné tresty v rozsahu 12 až 15 rokov.

Podľa úradu je prevádzkovanie tzv. kvízomatov, ktoré sa navonok prezentujú ako zručnostné, pamäťové alebo logické hry, prevádzkovaním hazardných hier, na ktoré sa vzťahuje zákon o hazardných hrách.

Úrad nikomu licenciu nevydal

Prevádzkovatelia takýchto zariadení preto musia mať platnú licenciu. Úrad však takúto licenciu doposiaľ nikomu nevydal a rovnako neeviduje ani jednu žiadosť, ktorá by po pozitívnom posúdení a vydaní licencie takúto činnosť povoľovala. Odhaľovaniu nelegálneho hazardu cez tzv. kvízomaty sa úrad intenzívne venuje od novembra minulého roka.

„Celkovo sme voči kvízomatom vykonali už vyše 700 dozorných akcií, pri ktorých bolo zapečatených a zaistených takmer 800 zariadení,“ uviedol generálny riaditeľ úradu Radko Kuruc.

„Chcel by som vyzvať všetkých, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom podieľajú na prevádzkovaní nelegálnych hazardných hier, alebo ich prevádzkovanie umožňujú či mu napomáhajú, aby od tejto činnosti upustili. Prevádzkovaním nelegálnej hazardnej hry sa totiž dopúšťajú nielen priestupku alebo správneho deliktu, ale môžu tým páchať aj trestný čin,“ doplnil minister financií Eduard Heger.

Viac k témam: hazard, trestné oznámenie, Úrad pre reguláciu hazardných hier
Zdroj: Webnoviny.sk – Pre kvízomaty bez licencie podal úrad viacero trestných oznámení, škody ráta v státisícoch eur © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Novela zákonníka práce zavedie povinnosť dodávateľovi služieb vyplatiť mzdu zamestnancovi, ktorému ju nevyplatil zamestnávateľ

Novelu v stredu schvália vláda na svojom výjazdovom rokovaní v Galante.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *