Home / SVET / Firmy v Rakúsku bez ohľadu na ich veľkosť môžu žiadať kompenzácie až do výšky 75 percent

Firmy v Rakúsku bez ohľadu na ich veľkosť môžu žiadať kompenzácie až do výšky 75 percent

25.5.2020 (Webnoviny.sk) – Rakúsky plán náhrady fixných nákladov firiem zasiahnutých koronavírusom je v súlade s právom Európskej únie. Ako informuje v pondelok tlačová agentúra APA, program počas víkendu odsúhlasila Európska komisia. Rozhodnutiu podľa ministerstva financií predchádzali dva týždne intenzívnych rokovaní s Bruselom.

Viac o téme: Koronavírus

„Naše firmy potrebujú peniaze a potrebujú ich hneď. Po schválení komisiou môžme dodržať časový plán a prvé príspevky vyplatiť v najbližších desiatich dňoch,“ uviedol vo vyhlásení minister financií Gernot Blümel.

Rakúsko sa podľa informácií agentúry APA stalo v rámci EÚ druhou krajinou po Dánsku, ktorá firmám priamo nahrádza ich fixné náklady. Program umožňuje podnikom bez ohľadu na ich veľkosť žiadať kompenzácie až do výšky 75 % ich fixných nákladov počas troch mesiacov.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu

Medzi fixné náklady patria nájmy, splátky úverov a leasingov, ale aj kompenzácie za tovary, ktoré v dôsledku koronavírusovej krízy stratili viac ako 50 % svojej hodnoty.

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Firmy v Rakúsku bez ohľadu na ich veľkosť môžu žiadať kompenzácie až do výšky 75 percent © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Litva nabáda ukrajinských mužov na návrat domov, obmedzí im sociálne dávky alebo vydávanie dokladov

Litovská vláda chce nasledovať príklad Poľska.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *