Home / SLOVENSKO / Rodina s ťažko postihnutým chlapcom prišla o tisíce eur, podvodník im mal zrenovovať kúpeľňu

Rodina s ťažko postihnutým chlapcom prišla o tisíce eur, podvodník im mal zrenovovať kúpeľňu

22.5.2020 (Webnoviny.sk) – Policajti obvinili podvodníka, ktorý sa obohatil na úkor ťažko zdravotne postihnutého maloletého chlapca. Obvineným je 55-ročný Bratislavčan, ktorý bol už v minulosti za podvod trikrát súdne trestaný. V prípade dokázania viny mu hrozí trest na 3 až 10 rokov.

Muž mal rodine zrenovovať kúpeľňu

Obvinený muž sa vydával za zástupcu obchodnej spoločnosti a s matkou chlapca uzavrel dohodu na úpravu kúpeľne a sociálneho zariadenia pre potreby lepšej zdravotnej starostlivosti.

Ako informovala bratislavská krajská polícia, poškodenému bol z Úradu práce sociálnych vecí a rodiny na rekonštrukciu priznaný peňažný príspevok na takmer 4200 eur.

Poškodený musel vrátiť finančný príspevok

Peniaze postupne odovzdali Bratislavčanovi, ktorý ale rekonštrukčné práce nedokončil a kúpeľňu a sociálne zariadenie odovzdal s chybami. Vykonané práce ani nevyfakturoval, pretože nepracoval v spoločnosti, za ktorú sa vydával.

Keďže poškodený nemohol predložiť riadnu fakturáciu Úradu práce sociálnych vecí a rodiny, musel priznaný finančný príspevok vrátiť.

Viac k témam: finančné podvody, finančný príspevok, obvinenie, podvod, podvodník, rekonštrukcia
Zdroj: Webnoviny.sk – Rodina s ťažko postihnutým chlapcom prišla o tisíce eur, podvodník im mal zrenovovať kúpeľňu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

KDH poslalo list predsedníčke Ursule von der Leyen, Slovensko by nemalo byť finančne postihované za zrušenie špeciálnej prokuratúry

Hnutie zdôrazňuje, že zmena v trestnom práve je vnútornou záležitosťou Slovenskej republiky ako členského štátu EÚ.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *