Home / SVET / USA sa obáva kybernetických útokov zo strany Číny, vraj sa im snažia ukradnúť dáta z výskumu o Covid-19

USA sa obáva kybernetických útokov zo strany Číny, vraj sa im snažia ukradnúť dáta z výskumu o Covid-19

13.5.2020 (Webnoviny.sk) – Ministerstvo vnútornej bezpečnosti Spojených štátov amerických a americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) v stredu varovali pred snahou Číny ukradnúť dáta súvisiace s vakcínou a liečbou koronavírusu od amerických výskumníkov a farmaceutických spoločností. Údajné kybernetické útoky označili za „vážnu hrozbu“.

Viac o téme: Koronavírus

Hrozba útokov zo strany Číny

V spoločnom stanovisku uviedli, že zdravotnícky, farmaceutický a výskumný sektor zaoberajúci sa reakciou na COVID-19 „sa môže stať terčom útokov zo strany Čínskej ľudovej republiky“.

Zástupcov týchto sektorov upozornili, aby vykonali všetky potrebné kroky na ochranu svojich systémov.

Zneužitie pandémie na kyberšpionáž

Americká vláda už nejaký čas tvrdí, že Čína sa snaží zneužiť pandémiu na kybernetickú špionáž zameranú na kľúčové inštitúcie bojujúce proti vírusu. Odvolávajú sa pritom na zvýšený počet útokov na americké vládne agentúry a zdravotnícke inštitúcie zaoberajúce sa reakciou na pandémiu.

Predstaviteľ oddelenia národnej bezpečnosti ministerstva spravodlivosti v pondelok vyhlásil, že „by bolo bláznovstvo myslieť si, že Čína nestojí za niektorými kybernetickými útokmi proti americkým farmaceutickým spoločnostiam a výskumným strediskám“, ktoré sa zameriavajú na boj proti vírusu.

„Toto je v súčasnosti svätý grál biomedicínskeho výskumu“ a má „obrovskú cenu z komerčného i geopolitického hľadiska“, dodal.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus, krádež, kyberšpionáž, vakcína, výskum
Zdroj: Webnoviny.sk – USA sa obáva kybernetických útokov zo strany Číny, vraj sa im snažia ukradnúť dáta z výskumu o Covid-19 © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vo veku 75 rokov zomrel bývalý obranca Larry Lloyd, legenda tímov FC Liverpool či Nottingham Forest

O úmrtí svojho niekdajšieho hráča informoval účastník Premier League z Nottinghamu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *