Home / SLOVENSKO / Nie je žiadny dôvod začať uvažovať o brexite Veľkej Británie bez dohody, tvrdí minister Korčok

Nie je žiadny dôvod začať uvažovať o brexite Veľkej Británie bez dohody, tvrdí minister Korčok

13.5.2020 (Webnoviny.sk) – Nie je žiadny dôvod začať uvažovať o odchode Spojeného kráľovstva z Európskej únie (EÚ) bez dohody. Povedal to minister zahraničných vecí Ivan Korčok (nom. SaS) po telefonáte s hlavným vyjednávačom EÚ pre vzťahy so Spojeným kráľovstvom Michelom Barnierom.

Agentúru SITA o tom informoval tlačový odbor ministerstva zahraničných vecí (MZV). Podľa šéfa rezortu diplomacie je kľúčové, aby bola EÚ pri rokovaniach s Britániou jednotná.

Stále je čas na dobrú dohodu

„EÚ je v kľúčových momentoch jednotná, čo sa nám osvedčilo aj počas rokovaní o vystúpení. Stále je ale dosť času na dobrú dohodu. V tejto fáze nie je žiadny dôvod začať uvažovať o odchode Spojeného kráľovstva bez dohody,” uviedol šéf slovenskej diplomacie.

Vyjadrenie podpory Veľkej Británii

Korčok tiež informoval, že prioritami Slovenska v rokovaniach o budúcich vzťahoch sú najmä obchod s produktami v oblasti automobilového, elektronického, chemického priemyslu a poľnohospodárstva, ako aj letecká a cestná doprava.

„Nemenej dôležitými prioritami sú s ohľadom na početnú slovenskú komunitu otázky koordinácie sociálneho zabezpečenia a súdnej spolupráce v rodinných veciach,” uzavrel minister.

Korčok zároveň ocenil doterajšiu prácu Michela Barniera a vyjadril mu podporu Slovenskej republiky.

Viac k témam: Brexit, No deal brexit (Brexit bez dohody), obchodné rokovanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Nie je žiadny dôvod začať uvažovať o brexite Veľkej Británie bez dohody, tvrdí minister Korčok © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vyššie štandardy bývania pre rómske komunity? Ficova vláda vyčlenila takmer šesť miliónov eur na usporiadanie vlastníctva 

Úrad splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity pripravil a vyhlásil výzvu v nadväznosti na programové obdobie 2014-2020.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *