Home / SLOVENSKO / Galko je späť na ministerstve obrany, prechádza bezpečnostným preverovaním

Galko je späť na ministerstve obrany, prechádza bezpečnostným preverovaním

11.5.2020 (Webnoviny.sk) – Minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽaNO) na pondelňajšej tlačovej konferencii potvrdil, že Ľubomír Galko (odídenec z SaS, pozn. SITA) nastúpil na ministerstvo obrany a momentálne prechádza bezpečnostným preverovaním.

„Úloha pána Galka je v mojich rukách. Počkám si na to, ako dopadne bezpečnostné preverovanie. Viem, v čom je dobrý a viem, čo by mohol robiť,“ priblížil Naď.

Minister nevylúčil, že Galka využije aj pri riadení podnikov, či už pôjde o letecké opravovne alebo iné. „Bez ohľadu na kauzy, ktoré boli s pánom Galkom spojené v minulosti, nikto nemôže povedať, že by nebojoval proti korupcii a netransparentnosti. A práve takého človeka, ako je on, v rezorte potrebujem,“ dodal šéf ministerstva obrany.

Galko pôsobil ako minister obrany za stranu Sloboda a Solidarita (SaS) počas vlády Ivety Radičovej od júla 2010 do konca roku 2011, kedy bol z funkcie odvolaný pre podozrenia týkajúce sa odpočúvania novinárov Vojenským obranným spravodajstvom, ktoré patrilo pod rezort obrany.

Po nezhodách so súčasným predsedom SaS Richardom Sulíkom odišiel minulý rok spolu s ďalšími členmi zo strany a vstúpili do Demokratickej strany. V parlamentných voľbách z 29. februára kandidoval zo štvrtého miesta kandidátky DS a strana v nich získala 0,14 percenta hlasov.

Viac k témam: minister obrany SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Galko je späť na ministerstve obrany, prechádza bezpečnostným preverovaním © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na priechode pred obchodným domom v Bratislave zrazilo auto 14-ročné dievča, okolnosti nehody vyšetruje polícia

Dychová skúška na alkohol skončila u vodiča Škody Fabie s negatívnym výsledkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *