Home / SLOVENSKO / Sudca Sklenka čelí ďalšiemu trestnému stíhaniu, protizákonne nepomáhal len Kočnerovi

Sudca Sklenka čelí ďalšiemu trestnému stíhaniu, protizákonne nepomáhal len Kočnerovi

11.5.2020 (Webnoviny.sk) – Bývalý sudca z Okresného súdu Bratislava I. Vladimír Sklenka, ktorý je v súčasnosti trestne stíhaný, nevydával iba protizákonné rozhodnutia v prospech obžalovaného podnikateľa Mariana Kočnera, ale aj v inom prípade dodatočnej likvidácie. Agentúru SITA o tom informovali akcionári spoločnosti Belar-Group.

Zneužívanie právomoci verejného činiteľa

Bývalý akcionár spoločnosti v tejto súvislosti podal na Sklenku prostredníctvom advokátskej kancelárie Vivid Legal trestné oznámenie. Vo veci už začala konať Generálna prokuratúra SR, ktorá podala na Najvyššom súde SR dovolanie voči uzneseniam vydaným Sklenkom.

Existuje dôvodné podozrenie, že Sklenka spáchal trestný čin zneužívania právomoci verejného činiteľa. Ešte ako sudca Okresného súdu Bratislava I. vydal v roku 2019 dve uznesenia, ktorými zrušil zápisy v obchodnom registri týkajúce sa dodatočnej likvidácie majetku spoločnosti Belar-Group. Bývalý akcionár spoločnosti má za to, že tieto uznesenia sú svojvoľné a protizákonné. Uzneseniami sa totiž zrušili zápisy v obchodnom registri, ktoré sa vykonali na základe skoršieho právoplatného súdneho rozhodnutia,“ priblížili v stanovisku akcionári Belar-Group.

Sudca už priznal úplatky

Sklenka podľa nich nerešpektoval záväznosť predchádzajúceho právoplatného súdneho rozhodnutia a odňal jeho účinky tým, že vydal predmetné uznesenia. „Na základe protizákonných uznesení vydaných Sklenkom sa zrušili zápisy v obchodnom registri týkajúce sa dodatočnej likvidácie majetku spoločnosti Belar-Group, v dôsledku čoho sa podľa bývalého akcionára znemožnila dodatočná likvidácia a otvoril sa priestor na spochybňovanie úkonov likvidátora realizujúceho dodatočnú likvidáciu,“ dodali akcionári.

Vladimír Sklenka, ktorý si cez aplikáciu Threema v minulosti písal s Marianom K., v marci tohto roku priznal, že bral úplatky za rozhodovania súdov. Šéfka Súdnej rady SR Lenka Praženková podala na Sklenku trestné oznámenie, keďže podľa nej klamal orgány činné v trestnom konaní, keď vo svojej výpovedi spomenul v súvislosti s korupčnými schémami v justícii aj jej meno.

Viac k témam: Kočner komunikácia Threema, trestné oznámenie, trestné stíhanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Sudca Sklenka čelí ďalšiemu trestnému stíhaniu, protizákonne nepomáhal len Kočnerovi © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ficov Smer mierne klesol a súčasná koalícia by nevznikla, nevyskladala by ju však ani opozícia

Voľby do Národnej rady SR by podľa prieskumu vyhral opäť Smer.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *