Home / SLOVENSKO / Advokát Lipšic je podľa Kollára kvalitný kandidát na funkciu generálneho prokurátora

Advokát Lipšic je podľa Kollára kvalitný kandidát na funkciu generálneho prokurátora

4.5.2020 (Webnoviny.sk) – Strany vládnej koalície sa zatiaľ na koaličnej rade nebavili o menách potenciálnych kandidátov na funkciu nového generálneho prokurátora. Na tlačovej besede to v pondelok uviedol predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina).

Spomínali Šantu aj Špirka

„Neprišlo to na radu. Každopádne ja rešpektujem každého kvalitného kandidáta,“ povedal Kollár. Kvalitným kandidátom je podľa neho aj advokát Daniel Lipšic, ktorého v súvislosti s funkciou generálneho prokurátora spomínal aj minister hospodárstva Richard Sulík (SaS).

Podľa Kollára sa však v súvislosti s funkciou generálneho prokurátora už spomínali viaceré mená. „Hovorilo sa o prokurátoroch, ktorí bojovali proti tej hydre, proti tej korupcii, proti tomu unesenému štátu,“ povedal Kollár, pričom spomenul mená prokurátorov Jána Šantu, Maroša Žilinku alebo Vasiľa Špirka.

Rozviazať prokuratúre ruky

„Keď príde k tomu na koaličnej rade, že sa budeme baviť, rozhodne sa budeme snažiť navrhnúť takého kandidáta, aby spĺňal tieto predpoklady. Aby sa prokuratúra mohla zaoberať a mala rozviazané ruky smerom ku všetkým korupčným kauzám,“ dodal Kollár.

V súvislosti s nástupcom Jaromíra Čižnára na poste generálneho prokurátora sa v médiách spomínalo aj meno advokáta Daniela Lipšica, pričom ho v nedeľnej diskusnej relácii TV Markíza Na telo spomenul aj minister hospodárstva Richard Sulík.

Keďže však Lipšic nie je prokurátorom, pre jeho nomináciu do funkcie by sa musel meniť zákon.

Viac k témam: generálny prokurátor, predseda Národnej rady SR (NR SR)
Zdroj: Webnoviny.sk – Advokát Lipšic je podľa Kollára kvalitný kandidát na funkciu generálneho prokurátora © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na rýchlostnej ceste R7 horí auto. Na mieste zasahujú hasiči a záchranári (video)

Obmedzený je pravý jazdný pruh, vodičov žiadajú pri prejazde týmto úsekom o zvýšenú opatrnosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *