Home / EKONOMIKA / FICOv priateľ otvoril POLICAJTom v ŽUPANE. Čo bude s Kajetánom Kičurom?

FICOv priateľ otvoril POLICAJTom v ŽUPANE. Čo bude s Kajetánom Kičurom?

AKTUÁLNE: NAKA ZASAHUJE V PRÍPADE KORUPCIE V SPRÁVE ŠTÁTNYCH HMOTNÝCH REZERV

Národná kriminálna agentúra v rámci akcie „REZERVY“ od rána vykonáva zaisťovacie úkony v Žilinskom a Banskobystrickom kraji v súvislosti s korupčnou trestnou činnosťou z prostredia Správy štátnych hmotných rezerv SR.

„Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie v tejto chvíli bližšie informácie nie je možné poskytnúť,“ uvádza polícia.

Podľa informácií portálu Aktuality.sk domová prehliadka prebieha u bývalého šéfa Správy štátnych hmotných rezerv Kajetána Kičuru a aj u jeho otca. Má súvisieť s machináciami pri verejnom obstarávaní a korupciou.

Polícia zistila, že na bankovom účte otca Kajetána sa objavilo 200-tisíc eur. Peniaze mala poslať jedna z firiem, ktoré získali od štátnych rezerv – v ére Kajetána Kičuru – zákazku na dodanie zdravotníckych pomôcok. 

SPRÁVU budeme AKTUALIZOVAŤ

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry dal súhlas na zadržanie nielen Kičuru, ale aj jeho otca. Nasledovať bude rozhodovanie o tom, či sa zadržaným vznesie obvinenie. Denníku N to potvrdil zdroj z orgánov činných v trestnom konaní.

Úspechom sa pochválil aj premiér Matovič na svojom FB profile.

Do funkcie v hmotných rezervách nastúpil Kajetán Kičura z pozície radového sudcu Okresného súdu v Čadci. Na tlačových konferenciách počas koronakrízy povedal, že do súdnictva sa teraz vrátiť nemieni.

V roku 2018 sa uchádzal o miesto sudcu Ústavného súdu, parlament ho však nezvolil. „Považujem ho za môjho priateľa a verím, že aj on mňa. Vážim si ho za to, čo v živote dokázal,“ povedal vtedy o Ficovi, s ktorým sa pozná 27 rokov.

Ukázalo sa tiež, že Kičurov syn nedávno podozrivo lacno kúpil dva byty v centre Bratislavy a pred časom aj záhradu s chatou na Devíne.

Zdroj: TU a TU

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Novela zákonníka práce zavedie povinnosť dodávateľovi služieb vyplatiť mzdu zamestnancovi, ktorému ju nevyplatil zamestnávateľ

Novelu v stredu schvália vláda na svojom výjazdovom rokovaní v Galante.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *