Home / POLITIKA / Zosadí „pomštíííchtivec“ Heger svojho „učiteľa“ Matoviča z trónu?

Zosadí „pomštíííchtivec“ Heger svojho „učiteľa“ Matoviča z trónu?

Nášmu indivíduu sediacom v premiérskom kresle vyrastá silná konkurencia. Ďalší kydač na predchádzajúcu vládu a SMER sa volá Heger sediaci na podpremiérskej stoličke, alebo ak chcete v premiérskej podstoličke. Veľmi „ohromujúco“ sa prezentoval na včerajšej tlačovej konferencii po schválení zákona o pôžičkách, po  ktorej skončení si zaslúžil od svojich pritakávačov zo strán SME rodina a OĽaNO, ktorí mu robili pri rečnení „křoví“, ocenenie. Hneď, ako sa otočil od novinárov ho pri odchode dvaja „křovíři“ s uznaním potľapkali po pleci. Veľmi „dojímavé“ gesto s potvrdením „H-Ega“.

Na tlačovke, kde ešte pred schválením zákona, opozičník Fico kritizoval narastanie úrokov počas prerušenia splácania úverov, predsedu SMERu vyobracali novinári, ako je to vlastne s úrokmi počas prerušenia. Na to im Fico prečítal pasáž návrhu zákona, ktorý potvrdzoval, že i napriek tomu, že si budú môcť ľudia prerušiť splácanie pôžičky až na 9 mesiacov, si banky budú účtovať úroky aj za čas prerušenia splácania! Jediný rozdiel oproti praktikám bánk, ktoré samé ponúkli klientom bez poplatkov a uverejnenia v zozname neplatičov v polovici marca, je v dĺžke odkladu. Doteraz ste si mohli s bankou dohodnúť 6 mesačný odklad, a v zákone je 9 mesačný.

A úroky počas odkladu budú narastať a narastať. Všetky odvetvia doplatia na pandémiu, ale chránená zver novej vlády – banky s obrovskými ročnými ziskami na tom iba zarobia. Samozrejme, že to potom neposilňuje dôveru novej vlády, skôr naopak, ak sa ľudia dozvedia podstatu veci. A schvaľovať zákon kvôli trom mesiacom navyše a tým, že zákazníci bánk nebudú platiť poplatok za odklad a  nezverejnia ich na zozname neplatičov, je naozaj nedôstojné podstaty zákona. Ešteže zakomponovali do zákona zvýšenie platby kartou bez potreby vyťukania pinu z 20 € na 50 €.

No a vrátim sa k tlačovke po schválení zákona. Redaktor STV Linhart sa Hegera opýtal na argument Fica s úrokmi, ktorý tvrdil, že je to zdierajúci návrh s tým, že sa pôžičky výrazne predražia, ak si odložia splátky. Heger odpovedal: „Pán Fico by si mal spomenúť na to, v akom stave zanechal byt, kde vytrhal parkety aj všetko „(v Holandsku a vo vyspelých západných štátoch je to v rodinných domoch a drahých bytoch už vyše 40 rokov z hygienického hľadiska povinnosť – pozn. autora) „a v takom istom stave zachoval aj Slovensko…,že strana Smer okrádala ľudí 12 rokov a dnes ich chcela ešte okradnúť o pomoc“ a ďalej spomenul zlodejinu Počiatka, ako aj to, že vláda SMERu za 21 dní dní neurobila nič! Nuž, bol to populistický „super argument“, ale odpoveď na otázku nikde. Heger – malý Matovič nezaprel v sebe opäť podľa vzoru svojho „veľkého“ šéfa „pomštíííchtivosť“ .Redaktor Linhart sa teda po druhý raz opýtal: „Predraží sa ten úver, alebo nie?“ Odpoveď bola opäť komplikovaná a nejasná. Heger opäť odpovedal zbytočnými kecami a chodil okolo horúcej kaše. A na záver druhej odpovede povedal: „Nikto nechcel tento Koronavirus, povedali sme si, že sme v tom spolu a každý musí zniesť nejakú tu mieru toho spolu podielu.“ No zabudol povedať, že banky, ktoré na tom nestratia ani cent, iba viac zarobia, do skupiny každý nepatria! Ale Linhart sa nenechal a po tretí raz sa opýtal celkom jasne: „Bude cena úveru vo výsledku vyššia?“ Odpoveď: „Áno v konečnom dôsledku bude vyššia: …. My nie sme vláda, ktorá by sľubovala ľuďom holuby na streche…a každý, kto videl tento návrh o tom vedel, že je to klasický odklad splátok!“ Nuž „ohromujúco“ zvládnutá komunikácia a priznanie pravdy Ficovi. Ale išlo to z Hegera, ako z chlpatej deky! Ale musím konštatovať, že tlčhubu má celkom zdatnú. Matovič, daj si pozor, aby Ťa Heger nezosadil z trónu. Tak to občas býva, že žiaci preskočia učiteľov. A zato si od Kollárovho Kašpera a „svojho“ Narjáša za slovný taneček užil oslavu, ako za strelený gól. Tľapot po pleci bolo hrdé a veľmi poctivé vyznamenanie! Hlavne, že ako Heger povedal, oni komunikujú témy inak ako za SMER. Áno inak, ale nezrozumiteľne, chaoticky a protirečivo.

Pavel Jacz

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Váľaju sa ako prasce v miliónoch od štátu ale ako a na čo ich míňajú ?

Ktorí politici berú milióny na svoje strany ale nedali na pamätník okupácie 21. augusta 1968 …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *