Home / šport / MOTOR šport / Poradca Red Bullu chcel koronavírusom zámerne nakaziť celý tím, „Corona Camp“ mu zatrhli

Poradca Red Bullu chcel koronavírusom zámerne nakaziť celý tím, „Corona Camp“ mu zatrhli

30.3.2020 (Webnoviny.sk) – Podľa konzultanta tímu motoristickej formuly 1 Red Bull Helmuta Marka by táto „stajňa“ mala proti koronavírusu bojovať v porovnaní s celým svetom inak – kontrolovaným nakazením svojich jazdcov ochorením COVID-19.

„Máme štyroch pretekárov v F1 a ďalších osem či desať juniorov. Myšlienka je, aby sme zorganizovali špeciálny kemp, na ktorom sa o nich postaráme po mentálnej aj fyzickej stránke. A to bude aj ideálny čas, aby prišla infekcia. Sú to všetko mladé, silné a zdravé osoby,“ povedal Marko pre ORF a informoval o tom portál motorsport-total.com.

Cieľom by bolo, aby všetci prekonali ochorenie a vybudovali si naň imunitu. Organizácia „Corona Campu“ sa však nestretla s pozitívnymi reakciami. „Všetci mi na to dali negatívnu reakciu,“ prezradil Marko a doplnil tiež, že jazdec tímu Max Verstappen zostal zhrozený, keď o tomto návrhu počul.

V Red Bulle teda zatiaľ žiadny podobný kemp nechystajú, ale jazdci sa napriek tomu udržiavajú v najlepšej možnej kondícii. „Napríklad Max asi jazdí viac ako počas normálnej sezóny. Venuje sa totiž e-športom a občas má aj niekoľko pretekov denne,“ informoval Marko.

Viac o téme: Koronavírus

Podľa konzultanta má každý pretekár svojho fyzioterapeuta a venuje sa zlepšovaniu kondície. „Teraz je na to ideálna situácia, pretože keď sa raz sezóna začne, tak na podobné aktivity nebude čas,“ myslí si Marko.

Viac k témam: F1 Formula 1, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Poradca Red Bullu chcel koronavírusom zámerne nakaziť celý tím, „Corona Camp“ mu zatrhli © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Lewis Hamilton sa teší na nové výzvy v tíme Ferrari, ale v Mercedese má ešte nedokončenú prácu

Lewis Hamilton vo Ferrari nahradí španielskeho jazdca Carlosa Sainza mladšieho, ktorý sa s predstaviteľmi stajne nedohodol na novom kontrakte.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *