Home / SVET / Minister Lajčák sa v Moldavsku zaujímal o parlamentné voľby a zdôraznil potrebu transparentnosti

Minister Lajčák sa v Moldavsku zaujímal o parlamentné voľby a zdôraznil potrebu transparentnosti

BRATISLAVA 19. januára (WebNoviny.sk) – Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Miroslav Lajčák sa v druhý pracovný deň, 19. januára 2019, návštevy Moldavska vo funkcii úradujúceho predsedu OBSE stretol s Mátyásom Eörsim, vedúcim medzinárodnej pozorovateľskej misie ODIHR/OBSE pre parlamentné voľby v Moldavsku, ktoré sa uskutočnia 24. februára 2019.

Spravodlivé voľby

Agentúru SITA o tom informovali z tlačového odboru rezortu diplomacie. Šéf slovenskej diplomacie sa zaujímal o prípravu a celkové zabezpečenie pozorovateľskej misie ODIHR/OBSE, ktorá začala svoje aktivity práve v tomto týždni.

Zároveň informoval o svojich rokovaniach s vládnymi a politickými predstaviteľmi Moldavska, ktorým zdôraznil potrebu zákonného a transparentného priebehu volieb tak, aby boli demokratické, slobodné a spravodlivé a aby si zvolení predstavitelia mohli prevziať a riadne vykonávať svoje mandáty.

Predseda OBSE

Návšteva ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí SR a úradujúceho predsedu OBSE mesiac pred voľbami vyslala jasný signál o záujme OBSE o stabilné a demokratické Moldavsko.

Išlo o druhú zo série zahraničných ciest Miroslava Lajčáka vo funkcii úradujúceho predsedu OBSE do konfliktných regiónov. Slovensko predsedá OBSE po celý rok 2019.

Viac k témam: Organizáca pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE)
Zdroj: Webnoviny.sk – Minister Lajčák sa v Moldavsku zaujímal o parlamentné voľby a zdôraznil potrebu transparentnosti © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Gréci nepošlú Ukrajincom systém Patriot, ohrozilo by to ich vzdušnú bezpečnosť

Grécke médiá uviedli, že Atény plánujú poslať na Ukrajinu aspoň jeden systém Patriot, a to po nátlaku zo strany Európskej únie na zvýšenie pomoci Ukrajine v protivzdušnej obrane.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *