Home / SLOVENSKO / Niekoľkonásobný recidivista obral ženu o nemalú finančnú čiastku, hrozí mu tvrdí trest

Niekoľkonásobný recidivista obral ženu o nemalú finančnú čiastku, hrozí mu tvrdí trest

9.3.2020 (Webnoviny.sk) – Vyšetrovateľ z Dunajskej Stredy stíha 43-ročného muža z Veľkých Dvorníkov zo zločinu podvodu. Agentúru SITA o tom informovala krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová. V obci Trhová Hradská oslovil spomínaný muž ženu, o ktorej vedel, že má syna vo väzbe na území Rakúska.

Podvodník obral ženu o tisíc eur

Presvedčil ju, že aj napriek vážnej situácii, jej vie ľahko pomôcť a cez vplyvných ľudí ho z väzby dostane. Žene povedal, že potrebuje 2000 eur a tá mu nakoniec po presvedčivých argumentoch poskytla v hotovosti 1000 eur.

Keďže to chcela mať aj na papieri, spísali spolu potvrdenie, ktoré obe strany podpísali. Matka nakoniec syna z väzby nedostala a navyše sa dozvedela, že muž je známy podvodník. Celý prípad oznámila vzápätí na políciu.

Klamárovi hrozí až 10 rokov za mrežami

Policajti už muža zadržali a vyšetrovateľ ho obvinil zo zločinu podvodu na chránenej osobe. V minulosti bol 11-krát právoplatne odsúdený. Policajti ho v sobotu na základe príkazu sudcu eskortovali do výkonu väzby.

Za podvod mu teraz hrozí strata slobody na tri roky až 10 rokov. Polícia v Dunajskej Strede pracuje s informáciou, že muž mohol podobným spôsobom pripraviť o peniaze aj ďalších ľudí.

Polícia vyzýva občanov, že ak sa stali podobným spôsobom obeťou 43-ročného muža majú bezodkladne kontaktovať políciu.

Viac k témam: podvodník, podvodu na chránenej osobe
Zdroj: Webnoviny.sk – Niekoľkonásobný recidivista obral ženu o nemalú finančnú čiastku, hrozí mu tvrdí trest © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Remišová: Hlas dosadzuje do štátnych funkcií ľudí, ktorých kvalifikáciou je stranícka knižka alebo sponzorský dar

Vo vedúcich pozíciách nemajú byť ľudia, ktorých jedinou kvalifikáciou je príspevok na kampaň Hlasu, tvrdí Veronika Remišová.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *