Home / šport / Hokej / Slovenskí hokejisti zabojujú o olympiádu v Bratislave, Šatan očakáva pomoc hráčov z NHL

Slovenskí hokejisti zabojujú o olympiádu v Bratislave, Šatan očakáva pomoc hráčov z NHL

27.2.2020 (Webnoviny.sk) – Jeden z troch finálových kvalifikačných turnajov v ľadovom hokeji o postup na zimné olympijské hry 2022 v čínskom Pekingu bude hostiť bratislavský Zimný štadión Ondreja Nepelu. Podujatie sa uskutoční v slovenskej metropole od 27. do 30. augusta 2020 a jeho víťaz si zahrá „pod piatimi kruhmi“.

Termínový tlak z IIHF

Okrem domácej reprezentácie sa v D-skupine predstavia aj tímy Poľska, Bieloruska a Rakúska. Informáciu priniesol oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

V hre o usporiadanie kvalifikačného turnaja boli dve mestá, ktoré vlani hostili aj svetový šampionát najvyššej kategórie – Bratislava a Košice. Napokon sa zväz rozhodol pre prvú menovanú možnosť. „Boli sme už pod termínovým tlakom zo strany IIHF. Na začiatku sa zdalo, že dejiskom turnaja by mohli byť Košice, intenzívne sa o to snažil aj pán primátor, no nemohli sme už dlhšie čakať. Bratislava prišla do hry, promptne nám vyhovela, a preto sme sa rozhodli, že kvalifikácia sa odohrá tu,“ povedal prezident SZĽH Miroslav Šatan.

Čaká sa účasť hráčov z NHL

Hoci účasť hráčov z NHL na ZOH v Pekingu je viac ako otázna, v kvalifikácii by Slovákom mohli pomôcť aj najväčšie osobnosti pôsobiace v zámorskej profilige. „Určite s nimi rátame. Budeme sa snažiť zabezpečiť všetko tak, aby mohli nastúpiť. Budeme musieť vybaviť povolenia od ich zamestnávateľov, poistky, ale verím, že hráči prídu bojovať o účasť na olympiáde,“ doplnil Šatan.

V hlavnom meste Číny sa na hokejovom turnaji predstaví 12 krajín. Okrem domácich hráčov majú istotu miestenky aj Kanaďania, Američania, Fíni, Rusi, Švédi, Česi, Švajčiari a Nemci. Ďalšie tri krajiny si vybojujú účasť na augustových kvalifikačných turnajoch. V D-skupine budú súperiť Slováci, Rakúšania, Bielorusi a Poliaci, v E-skupine sa proti sebe postavia Lotyši, Francúzi, Taliani a Maďari a v F-skupine si zmerajú sily Nóri, Dáni, Kórejčania a Slovinci.

Viac k témam: ZOH Zimné olympijské hry 2022 Peking
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenskí hokejisti zabojujú o olympiádu v Bratislave, Šatan očakáva pomoc hráčov z NHL © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tatar si z duelu proti Poliakom odniesol pozitíva, podľa Hrivíka pred MS ešte treba vyladiť niektoré hluché miesta (video)

Tím trénera Craiga Ramsayho položil základy triumfu nad poľským súperom na začiatku úvodnej tretiny, keď už v 6. minúte viedol 3:0.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *