Home / šport / Hokej / Obranca Bouwmeester sa zotavuje po operácii srdca, už sa vrátil do St. Louis

Obranca Bouwmeester sa zotavuje po operácii srdca, už sa vrátil do St. Louis

18.2.2020 (Webnoviny.sk) – Hokejista Jay Bouwmeester sa v nedeľu vrátil do St. Louis po nedávnom kolapse – srdcovej príhode na striedačke – počas zápasu zámorskej NHL na ľade Anaheimu. Momentálne sa nachádza vo fáze zotavenia.

Skúsený 36-ročný obranca St. Louis Blues skolaboval na striedačke počas prvej tretiny minulotýždňového utorkového súboja s Anaheimom (11. 2.) a neskôr ho v bdelom stave previezli do nemocnice. Zápas prerušili 7:50 min pred koncom prvej tretiny za stavu 1:1 a napokon ho odložili na neskorší termín. Hrať sa bude 11. marca a začne sa od spomenutého stavu, ale odohrajú kompletných 60 minút.

Podstúpil operáciu srdca

Bouwmeester úspešne podstúpil operáciu srdca, počas ktorej mu v Irwin Center v Anaheime nainštalovali kardioverter-defibrilátor. Tento úkon bol potrebný na obnovenie pravidelného srdcového rytmu.

„Naša rodina cítila v uplynulom období podporu celej rodiny NHL i mesta St. Louis. V nedeľu večer som sa vrátil do St. Louis a teraz som na ceste, aby som sa z toho dostal. Moja manželka i dcéry sú vďačné za každú podporu a do budúcnosti sa pozeráme s optimizmom,“ uviedol Bouwmeester, ktorý poďakoval aj predstaviteľom oboch klubov i zdravotníkom.

Patrí do prestížneho Triple Gold Clubu

Bouwmeester je jedným z najskúsenejších bekov v profilige. Vo svojej sedemnástej sezóne v NHL mal na konte 56 zápasov s bilanciou 1 gól a 8 asistencií a tiež 6 plusových bodov. Celkovo v kariére v NHL odohral 1241 zápasov.

Vlani bol súčasťou tímu St. Louis, ktorý vybojoval Stanleyho pohár, v roku 2014 sa v ruskom Soči tešil s tímom Kanady zo zisku olympijského zlata. Dvakrát sa tešil z triumfu na MS aj na Svetovom pohári, vďaka čomu sa radí do prestížneho Triple Gold Clubu.

Rodáka z Edmontonu draftovala v roku 2002 Florida z tretieho miesta. Okrem tímu Panthers pôsobil aj v Calgary Flames a momentálne je už ôsmu sezónu súčasťou organizácie St. Louis Blues. Jeho najproduktívnejšie obdobie prišlo už v ročníku 2005/2006, keď v 82 zápasoch základnej časti nazbieral 46 bodov za 5 gólov a 41 asistencií. Aktuálne má podpísanú zmluvu pre túto sezónu na 3,25 mil. USD.

Viac k témam: kolaps, NHL, Triple Gold Club
Zdroj: Webnoviny.sk – Obranca Bouwmeester sa zotavuje po operácii srdca, už sa vrátil do St. Louis © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Michalovčania nezaváhali ani na zvolenskom ľade, HK Poprad sa v sérii s Nitrou ujal vedenia (video)

Nitriansky tréner Stavjaňa vyzdvihol výkon brankára HK Poprad.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *