Home / SLOVENSKO / Opitý cestný pirát na sanitke unikal pred policajtmi, naháňačku zastavilo až deväť výstrelov (foto)

Opitý cestný pirát na sanitke unikal pred policajtmi, naháňačku zastavilo až deväť výstrelov (foto)

18.2.2020 (Webnoviny.sk) – Štyri varovné výstrely a deväť mierených striel použili policajti pri pondelkovom zásahu na ceste medzi Sučanmi a Martinom na zastavenie opitého vodiča riadiaceho vozidlo záchrannej služby. Agentúru SITA o tom informovala krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

„Vodič nekoordinovaným spôsobom jazdy upútal pozornosť policajnej hliadky, ktorá sa rozhodla ho zastaviť a skontrolovať. Na znamenie na zastavenie vodič nereagoval, naopak, zvýšil rýchlosť a snažil sa hliadke utiecť. Počas jazdy niekoľkokrát ohrozil iných vodičov, ktorí boli nútení sa vyhnúť. Na zastavenie unikajúceho vozidla použili policajti varovné výstrely a streľbu mierenú na zadné pneumatiky,“ uviedla k zásahu Balogová.

Vodič sa na mieste podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali 0,99 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,06 promile.

„Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline 48-ročného Tibora zo Sučian obvinil z obzvlášť závažného zločinu všeobecného ohrozenia. Zároveň spracoval aj návrh na vzatie obvineného do väzby. Okolnosti prípadu sú naďalej predmetom vyšetrovania,“ dodala krajská policajná hovorkyňa.

Viac k témam: cestný pirát, naháňačka s policajtmi
Zdroj: Webnoviny.sk – Opitý cestný pirát na sanitke unikal pred policajtmi, naháňačku zastavilo až deväť výstrelov (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Europoslanci prijali únijné pravidlá na boj proti praniu špinavých peňazí. Novozriadený orgán dohliadne aj na financovanie terorizmu

Zákony tiež dávajú finančným spravodajským jednotkám viac právomocí na analýzu a odhaľovanie prípadov prania špinavých peňazí a financovania terorizmu ako aj na pozastavenie podozrivých transakcií.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *