Home / šport / Ostatné športy / Fantastický Volko vedie hodnotenie prestížneho WAIT, v Liévine ho preveria najmä Američania

Fantastický Volko vedie hodnotenie prestížneho WAIT, v Liévine ho preveria najmä Američania

18.2.2020 (Webnoviny.sk) – Slovenský atlét Ján Volko sa v stredu večer predstaví na šiestom a zároveň predposlednom tohtosezónnom mítingu prestížneho seriálu World Athletics Indoor Tour (WAIT).

V Stade Couvert aréne, ktorá sa nachádza vo francúzskom meste Liévin, si bude chcieť udržať prvé miesto v priebežnom hodnotení bežcov na 60 metrov, keď vo svojich doterajších vystúpeniach získal 20 bodov. Vo Francúzsku mu však budú robiť spoločnosť kvalitní súperi, najmä z USA.

Volko sa v rámci pretekov spomenutého seriálu predstavil na mítingoch v Düsseldorfe, Toruni a Glasgowe. Najlepší výsledok dosiahol v Poľsku, kde triumfoval časom 6,58 sekundy a získal desať bodov.

Zvyšných desať si rozdelil vďaka dvom tretím miestam vo zvyšných podujatiach, hoci v Düsseldorfe dosiahol ešte o stotinku lepší čas než pri triumfe v Toruni. Atlétom sa do konečného hodnotenia súboja o 20-tisíc amerických dolárov počítajú tri najvyššie bodové zisky.

V Liévine sú rozbehy mužov na 60 metrov na programe o 19.57 h, finále o 21.25 h. Hlavnými súpermi 23-ročného slovenského šprintéra budú Američania Ronnie Baker a Demek Kemp.

Obaja majú na konte zatiaľ síce iba desať bodov, no dosiahli ich vďaka víťazstvu na jedinom podujatí, na ktorom sa zúčastnili. Baker naposledy vyhral pred troma dňami v Glasgowe za 6,50 sekundy, rovnaký čas dosiahol jeho krajan Kemp v úvodnom podujatí seriálu v americkom Bostone.

Fotogaléria: Ján Volko

Viac k témam: World Athletics Indoor Tour (WAIT)
Zdroj: Webnoviny.sk – Fantastický Volko vedie hodnotenie prestížneho WAIT, v Liévine ho preveria najmä Američania © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *