Home / šport / Hokej / Černák podrazil Rantanena a ten narazil do mantinelu, elitný útočník Colorada bude nútene pauzovať (video)

Černák podrazil Rantanena a ten narazil do mantinelu, elitný útočník Colorada bude nútene pauzovať (video)

18.2.2020 (Webnoviny.sk) – Coloradu Avalanche bude v zámorskej hokejovej NHL opäť chýbať kľúčový útočník Mikko Rantanen. Fín vynechal v októbri a novembri dovedna 16 zápasov pre problémy s členkom a najnovšie ho bude čakať niekoľkotýždňová pauza pre zranenie v hornej časti tela.

Rantanen narazil do mantinelu

Dvadsaťtriročný krídelník narazil do mantinelu v pondelňajšom zápase proti Tampe Bay Lightning, keď po nedovolenom zákroku slovenského obrancu Erika Černáka spadol a nedokázal koordinovať svoj pohyb. Informáciu priniesol oficiálny web NHL.

Nešťastná situácia sa odohrala v druhej tretine, konkrétne v 28. minúte. Černák sa snažil vyriešiť prečíslenie Colorada dvoch na jedného, Rantanenovi bránil v prihrávke na voľného spoluhráča a následne ho podrazil. Mladý Fín narazil ramenom do mantinelu a už sa nevrátil do hry. Urastený Slovák putoval na dve minúty na trestnú lavicu, ale domáci jeho vylúčenie nepotrestali.

Podľa zámorského odborníka Adriana Datera, ktorý sa špecializuje na dianie v organizácii Avalanche, má Rantanen zlomenú kľúčnu kosť a štandardná dĺžka rekonvalescencie v prípade takého zranenia sa pohybuje v rozmedzí šiestich až ôsmich týždňov.

Lazaret v tíme „lavín“

Tréner Colorada navyše nemôže počítať ani s ďalšími zranenými hráčmi – brankárom Philippom Grubauerom a útočníkmi Nazemom Kadrim, Mattom Calvertom a Colinom Wilsonom.

„Každý tím si prechádza niečim podobným. Je to šanca pre iných hráčov, aby sa ukázali. Verím, že ostatní zostanú zdraví a zranení hokejisti sa čo najskôr vrátia do zostavy. Rovnako ako v úvode roka budeme opäť musieť nájsť cestu k víťazstvám,“ zhodnotil kouč Jared Bednar.

Rantanen odohral v aktuálnej sezóne 42 zápasov so ziskom 41 bodov (19+22) a je štvrtým najproduktívnejším hráčom Colorada. Avalanche figurujú na tretej priečke v Západnej konferencii NHL a nemal by im ujsť postup do play-off. V ostatných troch dueloch však mužstvo sužované zraneniami nezvíťazilo.

Viac k témam: NHL
Zdroj: Webnoviny.sk – Černák podrazil Rantanena a ten narazil do mantinelu, elitný útočník Colorada bude nútene pauzovať (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Michalovčania nezaváhali ani na zvolenskom ľade, HK Poprad sa v sérii s Nitrou ujal vedenia (video)

Nitriansky tréner Stavjaňa vyzdvihol výkon brankára HK Poprad.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *