Home / SLOVENSKO / LANXESS daroval nemocniciam dezinfekciu proti koronavírusu

LANXESS daroval nemocniciam dezinfekciu proti koronavírusu

18.2.2020 (Webnoviny.sk) –
Darovaná 1 tona dezinfekcie Rely+On Virkon sa dá rozriediť na 100-tisíc litrov vysokoúčinného roztoku
Účinnosť dezinfekcie Rely+On Virkon proti koronavírusu je vedecky preukázaná

S cieľom pomôcť čínskym nemocniciam v boji proti koronavírusu darovala LANXESS, spoločnosť vyrábajúcu špecializovanú chémiu, jednu tonu vysokoúčinnej dezinfekcie Rely+On Virkon nemocniciam v čínskom Wuhan a v ďalší dvoch blízkych mestách.

Z práškovej dezinfekcie je možno po zriedení s vodou vytvoriť 100-tisíc litrov vysokoúčinnej dezinfekcie. Dar bol odoslaný  v prvom februárovom týždni z výrobnej fabriky v anglickom Sudbury a dorazil do nemocníc v nedeľu 16. februára.

„LANXESS výrazne súcití s ľuďmi v Číne, a to aj vďaka ôsmim závodom a 1 200 zamestnancom,  ktorých v Číne máme,” hovorí Michael Schäfer, vedúci oddelenia produktov materiálovej ochrany vo firme LANXESS, ktoré riadi výrobu dezinfekcie Rely+On Virkon. „S pomocou našej dezinfekcie Rely+On Virkon môžeme efektívne pomôcť zabrániť šíreniu tejto epidémie.”

Rely + On Virkon okamžite deaktivuje koronavírus

Nezávislé testy potvrdili, že Rely+On Virkon inaktivuje koronavírus aj jeho príbuzné mutácie. Z týchto testov vyplýva, že Rely+On Virkon efektívne účinkuje aj proti COVID-19.

Rely+On Virkon sa v zriedenom stave strieka na tvrdé povrchy a vybavenie budov. Tým pádom znižuje riziko kontaminácie povrchov, kľučiek dvier, stolov a stoličiek v rámci dezinfekcie v nemocniciach. Rovnako účinne sa dá použiť aj na dezinfekciu vo verejnej doprave, na termináloch letísk, železničných a autobusových staníc, v obchodných centrách, atď.

LANXESS je špičkovým výrobcom špeciálnej chémie

Spoločnosť LANXESS je vedúcim chemickým koncernom, ktorý v roku 2018 dosiahol obrat 7,2 miliardy EUR a v súčasnosti zamestnáva približne 15 500 zamestnancov v 33 krajinách. Spoločnosť je zastúpená v 60 výrobných závodoch po celom svete. Kľúčovým odvetvím podnikania spoločnosti LANXESS je vývoj, výroba a predaj chemických medziproduktov, aditív, špeciálnych chemikálií a plastov. LANXESS je členom popredných indexov trvalej udržateľnosti Dow Jones Sustainability Index (DJSI World a DJSI Europe) a FTSE4Good.

LANXESS vyvíja širokú škálu chemických zlúčenín pod značkou Virkon. Vyrába ich obchodná jednotka LANXESS Material Protection Products. Tá patrí do segmentu Performance Chemicals spoločnosti LANXESS a v roku 2018 zaznamenala obrat 1,35 miliardy eur.

LANXESS vyrába aj dva vysokoúčinné dezinfekčné prostriedky pre chov hospodárskych zvierat Virkon S a Virkon LSP, ktoré účinkujú voči vírusu afrického moru ošípaných. Testy účinnosti realizovalo Centre for Animal Health Research (Inštitút pre zdravie zvierat, CISA) v Španielsku. Inštitút v Madride je od roku 2002 referenčným laboratóriom pre africký mor ošípaných v EÚ.

Viac informácií o spoločnosti na https://lanxess.com/

Inzercia

Viac k témam: koronavírus, LANXESS, PR
Zdroj: Webnoviny.sk – LANXESS daroval nemocniciam dezinfekciu proti koronavírusu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ficov Smer mierne klesol a súčasná koalícia by nevznikla, nevyskladala by ju však ani opozícia

Voľby do Národnej rady SR by podľa prieskumu vyhral opäť Smer.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *