Home / šport / Ostatné športy / Uganďan Joshua Cheptegei zlepšil svetový rekord v cestnom behu na 5 kilometrov

Uganďan Joshua Cheptegei zlepšil svetový rekord v cestnom behu na 5 kilometrov

16.2.2020 (Webnoviny.sk) – Na cestnom behu Monaco Run v Monte Carle utvoril Joshua Cheptegei svetový rekord v cestnom behu na 5 km časom 12:51 min. Dvadsaťtriročný Uganďan bežal od začiatku sólo preteky a ako prvý v histórii prekonal 13-minútovú hranicu.

Z predošlého svetového rekordu Rhonexa Kipruta z Kene, ktorý na medzičase v pretekoch na 10 km vo Valencii dosiahol 12. januára 13:18 min, skresal až 27 sekúnd.

„Myslel som na prekonanie 13-minútovej hranice. Keď som počas pretekov cítil ľahké nohy, rozhodol som sa dotiahnuť túto túžba do úspešného konca. Z toho, že som predošlý rekord zlepšil až tak výrazne, mám veľkú radosť. Môj prvý test v náročnej a dôležitej sezóne, ktorá ma čaká, dopadol úspešne,“ skonštatoval Cheptegei, majster sveta z Dauhy 2019 na 10 000 m.

Druhý v cieli, Francúz Jimmy Gressier, časom 13:18 min zlepšil o 11 sekúnd európsky rekord Švajčiara Juliena Wandersa (13:29) z Monte Carla z minulého roku.

Viac k témam: svetový rekord
Zdroj: Webnoviny.sk – Uganďan Joshua Cheptegei zlepšil svetový rekord v cestnom behu na 5 kilometrov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *