Home / SVET / Pete Buttigieg a jeho sexuálna orientácia sú tŕňom v oku, ani Trump s ňou však nemá problém

Pete Buttigieg a jeho sexuálna orientácia sú tŕňom v oku, ani Trump s ňou však nemá problém

14.2.2020 (Webnoviny.sk) – Nečakaný úspech v doterajšom priebehu demokratických primárok pred americkými prezidentskými voľbami, ktorý slávi nedávno ešte úplne neznámy politik, 38-ročný bývalý starosta menšieho mesta v Indiane Pete Buttigieg, so sebou prináša aj negatíva.

Buttigieg sa o tom mohol presvedčiť tento týždeň, keď naňho jeho politickí oponenti začali „vyťahovať“ jeho sexuálnu orientáciu. Buttigieg verejne deklaruje, že je gej, pričom až doteraz s tým vo vysokej politike či v médiách nemal nikto problém, alebo aspoň svoje výhrady neprejavoval.

Donald Trump prekvapil

To sa zmenilo v stredu, keď veľmi populárny konzervatívny rozhlasový komentátor Rush Limbaugh začal vyhlasovať, že Amerika by nemala mať prezidenta, ktorý je gej.

Vo svojom rozhlasovom programe, ktorý počúvajú milióny Američanov, sa Limbaugh pýtal, či chcú ľudia naozaj voliť človeka, ktorý „bozkáva svojho manžela na pódiu“.

Prekvapivé je, že prezident Donald Trump, ktorý je inak veľkým fanúšikom Limbaugha, na túto „kauzu“ zareagoval vyhlásením, že on by s voľbou človeka, ktorý sa otvorene hlási k svojej homosexualite, nemal žiadny problém.

„Myslím si, že by boli niektorí, ktorí by zaňho nehlasovali, ale, ak mám byť úprimný, ja by som v takejto skupine nebol,“ povedal Trump pre spravodajskú televíziu Fox News.

Hrdý na svojho manžela

Na obranu Buttigiega sa postavil aj jeho rival v súboji o demokratickú nomináciu do prezidentských volieb, bývalý americký viceprezident Joe Biden.

„Pete a ja sme súperi, ale je to človek, ktorý je veľmi čestný, veľmi odvážny a prenikavo inteligentný,“ povedal o svojom rivalovi Biden.

Samotný Buttigieg sa k slovám Rusha Limbaugha priamo nevyjadril, v reakcii na ne len vyhlásil, že je „hrdý na svoje manželstvo a na svojho manžela“.

Viac k témam: prezidentské voľby v USA
Zdroj: Webnoviny.sk – Pete Buttigieg a jeho sexuálna orientácia sú tŕňom v oku, ani Trump s ňou však nemá problém © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vo veku 75 rokov zomrel bývalý obranca Larry Lloyd, legenda tímov FC Liverpool či Nottingham Forest

O úmrtí svojho niekdajšieho hráča informoval účastník Premier League z Nottinghamu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *