Home / SLOVENSKO / Ďalší prieskum potvrdil OĽaNO na druhom mieste, Smer je pod 17 percentami a v parlamente by bola aj SNS

Ďalší prieskum potvrdil OĽaNO na druhom mieste, Smer je pod 17 percentami a v parlamente by bola aj SNS

14.2.2020 (Webnoviny.sk) – Voľby do Národnej rady SR by aj vo februári vyhrala vládna strana Smer-sociálna demokracia (Smer-SD), ktorú by volilo 16,9 percenta respondentov.

Druhé by skončilo hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO), ktorému by svoj hlas odovzdalo 13,1 percenta voličov. Na treťom mieste sa udržali Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) so ziskom 11,8 percenta.

Stranu Za ľudí by volilo 9,6 percenta, koalíciu Progresívne Slovensko (PS)/Spolu 9,4 percenta opýtaných. Do parlamentu by sa dostali aj hnutie Sme rodina, Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) a tesne aj strany Sloboda a solidarita (SaS) ako aj Slovenská národná strana (SNS).

Pod hranicou zvoliteľnosti zostávajú strany Most-Híd, Dobrá voľba či Vlasť. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu agentúry Polis pre stranu Most-Híd, ktorý sa uskutočnil v dňoch 5. až 8. februára na vzorke 1 130 respondentov.

Viac k témam: Parlamentné voľby do NRSR na Slovensku 2020, prieskum, volebný prieskum
Zdroj: Webnoviny.sk – Ďalší prieskum potvrdil OĽaNO na druhom mieste, Smer je pod 17 percentami a v parlamente by bola aj SNS © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vláda klame voličov, podľa progresívcov dostali starostovia maďarských strán oveľa menej dotácií než tí koaliční

Koalícia len predstiera záujem o maďarských voličov v snahe pomôcť Pellegrinimu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *