Home / šport / Hokej / Obranca „bluesmanov“ Bouwmeester skolaboval, zápas NHL nedohrali (video)

Obranca „bluesmanov“ Bouwmeester skolaboval, zápas NHL nedohrali (video)

12.2.2020 (Webnoviny.sk) – Utorkový súboj NHL medzi hokejistami Anaheimu a St. Louis predčasne ukončili ešte v prvej tretine. Dôvodom bol kolaps obrancu hostí Jaya Bouwmeestra, ktorý sa na striedačke natiahol za fľašou s vodou a potom spadol na zem.

Skúseného 36-ročného beka ihneď oživovali a podľa prvých informácií stanice Fox Sports ho v bdelom stave previezli sanitkou do nemocnice.

Rozhodnú o náhradnom termíne zápasu

Do konca prvej tretiny v Honda Center vtedy chýbalo 7:50 min a na ukazovateli skóre bol stav 1:1. Hráči oboch tímov odišli do šatní a rozhodcovia oznámili prerušenie zápasu, resp. jeho odklad na neskorší termín.

„Zápas medzi St. Louis Blues a Anaheimom Ducks odložili z dôvodu lekárskeho pohotovostného zásahu v čase 12:10 min v prvej tretine. Týkal sa obrancu hostí Jaya Bouwmeestra. O náhradnom termíne sa rozhodne v dohľadnom čase,“ píše sa vo vyhlásení vedenia NHL.

Bouwmeester v NHL odohral 1241 zápasov

Bouwmeester je jedným z najskúsenejších obrancov v profilige. Vo svojej sedemnástej sezóne v NHL mal na konte 56 zápasov s bilanciou 1 gól a 8 asistencií a tiež 6 plusových bodov.

Celkovo v kariére v NHL odohral 1241 zápasov. Vlani bol súčasťou tímu St. Louis, ktorý vybojoval Stanleyho pohár, v roku 2014 sa v ruskom Soči tešil s tímom Kanady zo zisku olympijského zlata.

V predmetnom zápase proti Anaheimu pred kolapsom Bouwmeester odkorčuľoval 5:34 min, krátko pred nečakaným momentom absolvoval striedanie s dĺžkou 1:20 min. Rodáka z Edmontonu draftovala v roku 2002 Florida z tretieho miesta.

Okrem tímu Panthers pôsobil aj v Calgary Flames a momentálne je už ôsmu sezónu súčasťou organizácie St. Louis Blues. Jeho najproduktívnejšia sezóna prišla už v ročníku 2005/2006, keď v 82 zápasoch základnej časti nazbieral 46 bodov za 5 gólov a 41 asistencií. Aktuálne má podpísanú zmluvu pre túto sezónu na 3,25 mil. USD.

Viac k témam: kolaps, NHL
Zdroj: Webnoviny.sk – Obranca „bluesmanov“ Bouwmeester skolaboval, zápas NHL nedohrali (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tatar si z duelu proti Poliakom odniesol pozitíva, podľa Hrivíka pred MS ešte treba vyladiť niektoré hluché miesta (video)

Tím trénera Craiga Ramsayho položil základy triumfu nad poľským súperom na začiatku úvodnej tretiny, keď už v 6. minúte viedol 3:0.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *