Home / SLOVENSKO / Čaputová, Pellegrini a Danko rokovali o Istanbulskom dohovore

Čaputová, Pellegrini a Danko rokovali o Istanbulskom dohovore

10.2.2020 (Webnoviny.sk) – Predseda vlády SR Peter Pellegrini navrhuje, aby vláda stiahla svoj podpis spod Istanbulského dohovoru. Povedal to na tlačovej konferencii po pondelkovom stretnutí troch najvyšších ústavných činiteľov k tejto téme.

Premiér preto požiada prezidentku SR Zuzanu Čaputovú, aby poverila vládu, ktorej poverený člen by následne podpis spod dohovoru stiahol. Pellegrini zdôraznil, že Istanbulský dohovor neprešiel na Slovensku ratifikáciou, a preto nie je pre Slovensko platný a nijakým spôsobom záväzný.

„Mojou povinnosťou je pomôcť navrhnúť také kroky, ktoré tento problém vyriešia. Preto navrhujem, aby Vláda SR na niektorom zo svojich rokovaní rozhodla o tom, že chce podpis spod dohovoru stiahnuť,“ objasnil premiér. Dodal, že odmieta ratifikovať Istanbulský dohovor a nechce, aby bolo Slovensko súčasťou takéhoto dokumentu.

Predseda Národnej rady SR a Slovenskej národnej strany Andrej Danko v utorok 4. februára požiadal prezidentku Zuzanu Čaputovú o zvolanie stretnutia troch najvyšších ústavných činiteľov k téme Istanbulského dohovoru.

Podľa Danka totiž hrozí ďalší stret ľudí z koalície PS/Spolu a kotlebovcov pred prezidentským palácom 11. februára. Na tento deň je ohlásené zhromaždenie.

Viac k témam: Istanbulský dohovor, predseda Národnej rady SR (NR SR), premiér Slovenskej republiky, prezident Slovenskej republiky
Zdroj: Webnoviny.sk – Čaputová, Pellegrini a Danko rokovali o Istanbulskom dohovore © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Koniec anonymity darcov a nové označenie. Mimovládkam chýba transparentnosť, pripravovaný zákon SNS to má napraviť

O novele zákona o neziskových organizáciách poskytujúcich všeobecne prospešné služby sa bude rokovať už na aprílovej schôdzi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *