Home / SLOVENSKO / Slovenské národné stredisko pre ľudské práva má nových členov, vymenovala ich prezidentka Zuzana Čaputová

Slovenské národné stredisko pre ľudské práva má nových členov, vymenovala ich prezidentka Zuzana Čaputová

31.1.2020 (Webnoviny.sk) – Prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová v piatok vymenovala dvoch nových členov Slovenského národného strediska pre ľudské práva (SNSĽP). Sylvia Beňová bude členkou Regulačnej rady SNSĽP, Kálmán Petőcz členom správnej rady strediska. Obaja získajú funkciu s účinnosťou od 1. februára 2020. Agentúru SITA o tom informoval hovorca prezidentky Martin Strižinec.

Sylviu Beňovú vymenovala prezidentka na návrh Národnej rady Slovenskej republiky podľa zákona o regulácii v sieťových odvetviach a Kálmána Petőcza na základe zákona o zriadení SNSĽP. Sylvia Beňová pôsobila ako generálna tajomníčka služobného úradu Ministerstva spravodlivosti SR.

Vláda ju z tejto pozície v stredu 29. januára odvolala, po tom, ako sa Beňová vzdala funkcie. Kálmán Petőcz je bývalý diplomat, vedúci stálej misie SR pri OSN v Ženeve a odborník na ľudské práva.

SNSĽP plní funkciu národnej inštitúcie na ochranu a podporu ľudských práv a v roku 2004 sa stalo slovenským antidiskriminačným orgánom. Stredisko monitoruje a hodnotí dodržiavanie ľudských práv a zásady rovnakého zaobchádzania, zhromažďuje a poskytuje informácie o rasizme, xenofóbii a antisemitizme v SR, uskutočňuje výskumy a prieskumy na poskytovanie údajov oblasti ľudských práv a základných slobôd, zhromažďuje a šíri informácie v tejto oblasti.

Viac k témam: ľudské práva
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenské národné stredisko pre ľudské práva má nových členov, vymenovala ich prezidentka Zuzana Čaputová © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Šéf Najvyššieho súdu sa rázne ohradil voči tvrdeniam Fica o odmietnutí súčinnosti pri bleskovej kontrole z ministerstva

Ako Fico spresnil, predmetom kontroly bolo prideľovanie spisov senátu Juraja Klimenta v predchádzajúcich rokoch.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *