Home / šport / Tenis / Halepová stratila vo štvrťfinále Australian Open iba dva gemy, do semifinále prešla aj Muguruzová (video)

Halepová stratila vo štvrťfinále Australian Open iba dva gemy, do semifinále prešla aj Muguruzová (video)

29.1.2020 (Webnoviny.sk) – Stredajší štvrťfinálový program ženskej dvojhry na prvom tenisovom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open mal rýchly priebeh.

V úvodnom dueli v Melbourne Parku Rumunka Simona Halepová zdolala Estónku Anett Kontaveitovú hladko 6:1, 6:1 a krátko potom Španielka Garbine Muguruzová vyradila Rusku Anastasiu Pavľučenkovovú po výsledku 7:5, 6:3.

Víťazky stredajších súbojov sa stretnú v semifinále, druhú dvojicu tvoria Austrálčanka Ashleigh Bartyová a Američanka Sofia Keninová.

Halepová za 53 minút vybavila Kontaveitovú

Štvrtá nasadená Halepová sa prebojovala do semifinále grandslamového podujatia ôsmy raz v kariére, v Austrálii je jej najlepším výsledkom finále z roku 2018. Na svojom konte má však prvenstvá z Roland Garros 2018 a Wimbledonu 2019.

Dvadsaťosemročná praváčka v konfrontácii s mladšou Estónkou od začiatku stretnutia dominovala. Od stavu 1:1 v prvom dejstve získala desať gemov v rade a aj v treťom vzájomnom zápase triumfovala bez straty setu.

„Som rada, že môžem opäť hrať v Austrálii a ešte viac ma teší, že predvádzam svoj najlepší tenis a dostala som sa už do semifinále. V stredu som sa na kurte cítila vynikajúco, hrala som svoju hru. Cítila som sa silná na nohách a vedela som, čo na súperku platí. Vo všetkých doterajších zápasoch som bola stopercentne sústredená a užívam si pobyt v Melbourne,“ uviedla pre oficiálny web podujatia Halepová, ktorá strávila na kurte vo štvrťfinále len 53 minút.

Muguruzová sa pred turnajom necítila ideálne

Nenasadená Muguruzová si na Australian Open vytvorila osobné maximum, keďže doteraz bola najďalej vo štvrťfinále v roku 2017. Do semifinále grandslamového turnaja sa dostala piaty raz v živote, premiérovo od Roland Garros 2018.

V zbierke má však rovnako ako Halepová dve trofeje z podujatí „veľkej štvorky“ (Roland Garros 2016 a Wimbledon 2017, pozn.).

Vo štvrťfinále proti Pavľučenkovovej v oboch setoch prehrávala s brejkom, ale dokázala skóre otočiť. V šiestom vzájomnom dueli si rodáčka z venezuelského Caracasu pripísala piate víťazstvo, pričom jedinú prehru zaznamenala, keď musela zápas skrečovať.

„Nemyslela som si, že sa dostanem tak ďaleko. Prichádzala som do dejiska s turnaja s tým, že sa necítim ideálne a príliš som ani nerozmýšľala nad svojimi ambíciami. Brala som to deň po dni a každý deň som sa cítila lepšie. Naberala som príjemný pocit namiesto frustrácie z toho, aby som rozmýšľala nad budúcnosťou,“ prezradila 26-ročná Muguruzová.

Australian Open 2020 – dvojhra žien – štvrťfinále

streda

Simona Halepová (Rum.-4) – Anett Kontaveitová (Est.-28) 6:1, 6:1

Garbine Muguruzová (Šp.) – Anastasia Pavľučenkovová (Rus.-30) 7:5, 6:3

Viac k témam: Australian Open 2020, Melbourne
Zdroj: Webnoviny.sk – Halepová stratila vo štvrťfinále Australian Open iba dva gemy, do semifinále prešla aj Muguruzová (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Chorvátsky tenista Ivo Karlovič definitívne končí profesionálnu kariéru, počas nej zaznamenal takmer 14-tisíc es

Karlovič sa počas kariéry zviditeľnil predovšetkým svojím „delovým" podaním.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *