Home / SVET / Nepokoje vyhnali zo Sudánu do Čadu za uplynulý mesiac podľa OSN viac než jedenásťtisíc ľudí

Nepokoje vyhnali zo Sudánu do Čadu za uplynulý mesiac podľa OSN viac než jedenásťtisíc ľudí

28.1.2020 (Webnoviny.sk) – Zo západosudánskeho regiónu Dárfúr ušlo za minulý mesiac do susedného Čadu v dôsledku nepokojov medzi kmeňmi viac ako jedenásťtisíc ľudí. V utorok o tom informoval Úrad vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR).

Strety vyvrcholili v decembri v meste Genena. Zomrelo už viac ako 30 osôb, vrátane žien a detí a ďalších zhruba 60 utrpelo zranenia.

Hovorca UNHCR Babar Baloch dodal, že približne štyritisíc obyvateľov ušlo len za uplynulý týždeň. Podľa jeho odhadov v rámci krajiny opustilo svoje domovy približne 46-tisíc ľudí.

Utečenci, ktorí prekročili hranicu, sú podľa UNHCR rozptýlení v dedinách v čadskej provincii Ouddai, ktorá už hostí 128-tisíc sudánskych utečencov.

„Podmienky sú zlé. Väčšina z nich zostáva v otvorených alebo provizórnych prístreškoch, kde sú minimálne chránení. Potrebujú jedlo a vodu, zdravotné podmienky sú znepokojujúce,“ povedal Baloch.

Viac k témam: Dárfúr, nepokoje, utečenci
Zdroj: Webnoviny.sk – Nepokoje vyhnali zo Sudánu do Čadu za uplynulý mesiac podľa OSN viac než jedenásťtisíc ľudí © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusmi dosadená administratíva Krymu nezorganizuje na Deň víťazstva tradičnú vojenskú prehliadku

Deviateho mája v Rusku oslavujú víťazstvo Sovietskeho zväzu nad nacistickým Nemeckom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *