Home / SVET / Netanjahu pristúpil v kauze údajnej korupcie k vážnemu kroku, stiahol žiadosť o imunitu

Netanjahu pristúpil v kauze údajnej korupcie k vážnemu kroku, stiahol žiadosť o imunitu

28.1.2020 (Webnoviny.sk) – Izraelský premiér Benjamin Netanjahu stiahol v utorok svoju žiadosť o imunitu pred trestným stíhaním pre údajnú korupciu. Urobil tak len niekoľko hodín predtým, ako mal parlament pristúpiť k prvým krokom v tejto záležitosti. V stanovisku zverejnenom na svojej facebookovej stránke Netanyahu uviedol, že sa rozhodol nedovoliť, aby „táto špinavá hra pokračovala“.

Izraelský parlament mal v utorok rozhodnúť o vytvorení výboru, ktorý by prerokoval premiérovu žiadosť o imunitu. Netanjahu čelí od novembra žalobe pre podozrenia z podvodu, zneužitia dôvery a prijímania úplatkov. Premiér akékoľvek pochybenia odmieta a hovorí o „pokuse o puč“. Jeho strana Likud plánovala parlamentné zasadnutie bojkotovať.

Netanjahu sa má v utorok v Bielom dome stretnúť s prezidentom Donaldom Trumpom, ktorý má zverejniť dlho očakávaný blízkovýchodný mierový plán. Anulovanie premiérovej žiadosti o imunitu znamená, že jeho stíhanie môže pokračovať.

Viac k témam: korupcia, poslanecká imunita
Zdroj: Webnoviny.sk – Netanjahu pristúpil v kauze údajnej korupcie k vážnemu kroku, stiahol žiadosť o imunitu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajinské útoky dronmi narušili 14 percent kapacity ruskej rafinácie ropy, Rusko bolo nútené zastaviť jej export

Dodávky elektriny pre civilistov aj armádu však narušili zanedbateľne.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *