Home / EKONOMIKA / Globálny turizmus bol pre šírenie koronavírusu v Číne vážne poškodený

Globálny turizmus bol pre šírenie koronavírusu v Číne vážne poškodený

27.1.2020 (Webnoviny.sk) – Globálny turizmus počas jednej z najväčších cestovných sezón, a to čínskeho lunárneho nového roka, vážne poškodilo šírenie nového koronavírusu, keďže desiatky miliónov Číňanov dostali príkaz zostať doma a mnohí ďalší sa sami rozhodli nikam necestovať. Doteraz čínske úrady obmedzili cestovanie pre obyvateľov 17 veľkomiest v krajine, v ktorých celkovo žije viac ako 50 mil. ľudí.

Ešte pred niekoľkými mesiacmi Čínsky inštitút pre výskum zahraničného turizmu predpovedal, že počas tohto lunárneho nového roka na dovolenku do cudziny vycestuje 7 mil. obyvateľov krajiny, čo by bol rast oproti počtu 6,3 mil. pred rokom.

Rada pre turizmus v Thajsku, ktoré je obľúbenou tropickou destináciou počas čínskeho nového roka, odhadla, že príjmy krajiny počas týchto sviatkov budú prinajmenšom o 1,6 mld. USD nižšie ako zvyčajne. Vyčíslenie poklesu príjmov je založené na odhade, že čínski turisti počas dovolenky v Thajsku zvyčajne minú 1 600 USD na osobu.

V minulom roku na dovolenku do zahraničia podľa oficiálnych údajov vycestovalo približne 134 mil. Číňanov. Najobľúbenejšími destináciami obyčajne sú Hongkong, Thajsko, Japonsko, Vietnam a Južná Kórea.

Viac k témam: dovolenka, koronavírus, turizmus
Zdroj: Webnoviny.sk – Globálny turizmus bol pre šírenie koronavírusu v Číne vážne poškodený © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tlaky na trh práce na Slovensku neustávajú, zamestnanosť klesá

Štatistika ukázala, že slovenská ekonomika na začiatku roka 2024 zlepšila svoj výkon, medziročné vzrástla o 2,7 %.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *