Home / EKONOMIKA / Slováci vlani najradšej dovolenkovali v Turecku a Egypte, agentúra zverejnila najdrahší zájazd

Slováci vlani najradšej dovolenkovali v Turecku a Egypte, agentúra zverejnila najdrahší zájazd

22.1.2020 (Webnoviny.sk) – V minulom roku najviac lákalo Slovákov vycestovať na dovolenku do Turecka a Egypta. Treťou najobľúbenejšou destináciou bolo Grécko. Podľa štatistík cestovnej agentúry Invia si slovenskí dovolenkári radi priplatia za päťhviezdičkové hotely so službami all inclusive a za komfortné cestovanie lietadlom. Najdrahším zájazdom bol pobyt v Dominikánskej republike pre skupinu ľudí za 51-tisíc eur.

Dovolenku v Turecku so zakúpeným zájazdom strávilo vlani podľa agentúry Invia 27 % Slovákov. „Nasledoval Egypt, kam zamierilo až 20 % turistov,“ hovorí tlačová hovorkyňa cestovnej agentúry Invia Andrea Řezníčková. Priemerná cena zájazdu do Turecka vyšla vlani podľa nej na približne 700 eur na osobu a do Egypta na 577 eur za jedného cestujúceho.

Trendom podľa Řezníčkovej začína byť nakupovanie zájazdov aj v úvode roka. „V januári 2019 sme utŕžili o 8 % viac ako v roku 2018,“ skonštatovala Řezníčková. V predaji však ešte stále podľa nej víťazí klasicky jún, júl a august. Slováci vyrážajú najčastejšie na osem dní, takú dĺžku pobytu zvolilo vlani až 57 % dovolenkárov.

Spoločnosť Invia.sk, s.r.o. na Slovensku pôsobí od roku 2004, vtedy ešte pod názvom Cestovanie.SK. Je autorizovaným predajcom zájazdov od viac ako 300 cestovných kancelárií. Cestovná agentúra Invia ponúkla svoje služby už viac ako 400-tis. klientom. Pre zákazníkov je dostupná nielen na internete, ale aj vo viac ako 40 kamenných pobočkách. Invia má svoje zastúpenie aj v Českej republike a Maďarsku.

Viac k témam: dovolenka
Zdroj: Webnoviny.sk – Slováci vlani najradšej dovolenkovali v Turecku a Egypte, agentúra zverejnila najdrahší zájazd © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prijímanie vysokokvalifikovaných zamestnancov z cudziny sa zjednoduší, vychádza to z novely zákona

Novela zákona o pobyte cudzincov sa posúva do druhého čítania.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *