Home / šport / Ostatné športy / Slovákom nevyšiel úvod zápasu a na ME vo vodnom póle podľahli Francúzom

Slovákom nevyšiel úvod zápasu a na ME vo vodnom póle podľahli Francúzom

22.1.2020 (Webnoviny.sk) – Slovenská mužská reprezentácia vo vodnom póle prehrala v stredajšom zápase na majstrovstvách Európy v Budapešti s výberom Francúzska 6:9 a na turnaji obsadila konečnú 14. priečku.

Slováci zopakovali svoje umiestnenie z predchádzajúceho kontinentálneho šampionátu, v Barcelone 2018 obsadili tiež štrnáste miesto. Maximom Slovákov na tomto fóre je 7. pozícia z ME 2003.

Mužstvo pod vedením trénera Petra Nižného malo katastrofálny vstup do stretnutia o 13. post. Rýchlo prehrávala 0:2 a v závere druhej štvrtiny už hrozivo 0:6. Pred polčasom sa konečne dočkalo gólu, na 1:6 pri početnej výhode znížil Samuel Baláž.

V tretej štvrtine vykresali nádej na obrat Adam Furman, Marek Tkáč a Martin Kolárik. Francúzi však o chvíľu neskôr odskočili na 7:4. Aj v záverečnej časti sa slovenskí pólisti dvakrát – po góloch Mateja Čaraja a Mareka Tkáča – dostali na rozdiel dvoch gólov, ale otočiť vývoj sa im už nepodarilo. Inkasovaný gól z protiútoku v záverečnej minúte spečatil ich prehru.

Majstrovstvá Európy vo vodnom póle – muži

Budapešť

O 13. miesto

Slovensko – Francúzsko 6:9 (0:2, 1:4, 3:1, 2:2)
Góly SR: Marek Tkáč 2, Baláž, Furman, Kolárik, Čaraj, rozhodovali: Häntschel (Nem.) a Rakovič (Srb.)

Zostava SR: Hoferica, Kozmér – Čaraj, Zaťovič, Furman, Mitruk, Molnár, Maroš Tkáč, Marek Tkáčk, Bielik, Kováčik, Kolárik, Baláž

Viac k témam: majstrovstvá Európy (ME) vo vodnom póle
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovákom nevyšiel úvod zápasu a na ME vo vodnom póle podľahli Francúzom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mikaela Shiffrinová sa na svahy vrátila vo veľkom štýle, vyhrala slalom v Aare a spečatila zisk malého glóbusu

Predchádzajúce týždne vynechala pre problémy s kolenom, ktoré si poranila ešte v januári pri páde v talianskej Cortine d'Ampezzo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *