Home / SVET / Kriminalita bielych golierov poškodila Mexiko viac ako drogové kartely

Kriminalita bielych golierov poškodila Mexiko viac ako drogové kartely

21.1.2020 (Webnoviny.sk) – Počet vrážd v Mexiku počas uplynulého roka znova vzrástol, no ročná miera nárastu takýchto prípadov sa spomalila. Vyplýva to z údajov vlády. V Mexiku minulý rok zaznamenali 35 588 vrážd, čo je o 933 viac ako v roku 2018.

Miera ročného nárastu počtu vrážd bola len 2,7-percentná, čo je výrazne menej oproti predošlým štyrom rokom. Predvlani to bolo 27 percent, v roku 2017 až 28 percent a v rokoch 2016 a 2015 to bolo 17 percent.

Nie je známe, koľko percent z vlaňajších prípadov sú vraždy súvisiace s drogovými kartelmi, ale skutočnosť, že tieto gangy rozšírili svoju činnosť aj na vydieranie a únosy, z nich robí hlavný zdroj násilia v Mexiku, pripomína agentúra AP.

Prezident Andrés Manuel López Obrador uviedol, že zločin a násilie sú najnáročnejšie problémy, ktorým čelí. Hlavným problémom krajiny je však podľa neho korupcia.

López Obrador v utorok vyhlásil, že kriminalita bielych golierov Mexiko poškodila viac ako drogové kartely, ktoré sú zodpovedné za množstvo vrážd. „Zločinom bielych golierov prikladáme takmer rovnakú váhu ako drogovým kartelom,“ povedal prezident.

Viac k témam: drogové kartely, vražda
Zdroj: Webnoviny.sk – Kriminalita bielych golierov poškodila Mexiko viac ako drogové kartely © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *