Home / šport / Ostatné športy / Kansas a San Francisco sa pobijú o Super Bowl, Mostert prepísal históriu play-off NFL

Kansas a San Francisco sa pobijú o Super Bowl, Mostert prepísal históriu play-off NFL

20.1.2020 (Webnoviny.sk) – Jedna z najočakávanejších športových akcií roka Super Bowl LIV spoznala mená svojich protagonistov. V súboji o večnú slávu sa stretnú Kansas City Chiefs a San Francisco 49ers.

Kým kalifornský tím zabojuje o celkové víťazstvo v NFL po šiesty raz a môže vyrovnať rekordné zápasy New England Patriots a Pittsburghu Steelers, hráči Kansasu City sa v súboji o Trofej Vinca Lombardiho predstavia po dlhých 50 rokoch.

Vyborný výkon Mahomesa

Chiefs si víťazstvo v Americkej konferencii zabezpečil nedeľňajším triumfom nad Tennessee Titans 35:24. Veľmi dobrý výkon predviedol quarterback Patrick Mahomes, ktorý presnými pasmi zariadil tri touchdowny a raz dokonca sám dobehol do end zóny súpera.

Mužstvo pod jeho vedením v úvodnej štvrtine prehrávalo už 0:10, ale zápas otočilo vo svoj prospech. Naposledy sa Kansas City predstavil v Super Bowle v roku 1970, keď zdolal Minnestotu Vikings.

„Je to úžasné. Nikdy predtým sme nezískali Trofej Lamara Hunta (pre víťaza konferencie AFC, pozn.) v domácom prostredí, takže je to perfektné pre našich fanúšikov. Poučili sme sa z minulého roku, každý deň sme tvrdo trénovali a teraz máme možnosť ísť do Miami a dosiahnuť náš cieľ,“ vyjadril sa 24-ročný Mahomes na tlačovej konferencii po skončení duelu s Tennessee.

Mostert až štyrikrát skóroval

Súperom Kansasu City bude San Francisco, ktoré vo finále Národnej konferencie zdolalo Green Bay Packers jednoznačne 37:20. Rozhodujúca bola druhá štvrtina, ktorú zverenci Kyla Shanahana vyhrali 20-bodovým rozdielom.

Súpera doslova zničili svojim behavým útokom a Raheem Mostert až štyrikrát skóroval. Jeho kariéru sprevádzali najmä zranenia, no ziskom 220 nabehaných yardov predviedol druhý najlepší výkon v histórii play-off NFL. Viac ich nazbieral iba Eric Dickerson (248) v roku 1986.

„Dnes som sa zobudil s tým, akoby to bol akýkoľvek iný zápas. Veľa ľudí o mne pochybovalo, no teraz im môžem povedať: ‚Pozrite sa, kde som‘. Nikdy som sa nevzdal svojich snov,“ povedal Mostert, cituje ho agentúra AP.

„Je neuveriteľné byť súčasťou tohto tímu. Sme schopní víťaziť viacerými spôsobmi. Raheem a chlapci vpredu dnes večer dominovali. Bola to zábava,“ dodal quarterback 49ers Jimmy Garoppolo, ktorý je o štyri roky starší než Mahomes. Super Bowl LIV sa uskutoční 2. februára 2020 na Hard Rock Stadium v Miami.

Viac k témam: NFL, Super Bowl
Zdroj: Webnoviny.sk – Kansas a San Francisco sa pobijú o Super Bowl, Mostert prepísal históriu play-off NFL © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *