Home / šport / Ostatné športy / Vyradila Vlhovú a roztrhla si predný krížny väz, Daniothová má po sezóne (video)

Vyradila Vlhovú a roztrhla si predný krížny väz, Daniothová má po sezóne (video)

20.1.2020 (Webnoviny.sk) – Švajčiarka Aline Daniothová sa dlho netešila z nečakaného triumfu nad Slovenkou Petrou Vlhovou v prvom kole vyraďovacej fázy paralelného obrovského slalomu v talianskom Sestriere. Hneď v ďalšom kole v súboji proti Talianke Federice Brignoneovej spadla tak nešťastne, že do cieľa ju museli priviezť záchranárske sane.

Vyšetrenia na univerzitnej klinike Balgrist v Zürichu neskôr ukázali, že 21-ročná Švajčiarka si roztrhla predný krížny väz v pravom kolene a má tiež poškodený vonkajší a vnútorný meniskus. V pondelok absolvuje operáciu, ale už teraz je isté, že má po sezóne. Informuje o tom portál Švajčiarskeho lyžiarskeho zväzu.

Daniothová je aktuálna juniorská vicemajsterka sveta v slalome. Vo Svetovom pohári má na konte tri umiestnenia v elitnej desiatke slalomového výsledkového poradia a zatiaľ bola najvyššie siedma v rakúskom Lienzi na sklonku minulého roka. Talentovaná slalomárka z Andermattu má v zbierke štyri juniorské, ale aj jednu seniorskú medailu z majstrovstiev sveta. Vlani vo švédskom Aare bola členkou víťazného družstva Švajčiarska v tímovej súťaži.

Viac k témam: Sestriere, Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní
Zdroj: Webnoviny.sk – Vyradila Vlhovú a roztrhla si predný krížny väz, Daniothová má po sezóne (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *