Home / POLITIKA / Vzbura stovky arabských moslimov na Chrámovej hore v Jeruzaleme.

Vzbura stovky arabských moslimov na Chrámovej hore v Jeruzaleme.

Niekoľko stoviek arabských veriacich po absolvovaní piatkovej ranné modlitby na Chrámovej hore v Jeruzaleme začalo nepokoje a narušovalo verejný poriadok.

Keď modlitby, ktorých sa zúčastnilo 8 000 moslimských Arabov, sa skončili, začali protestujúci pochodovať, prevolávať nacionalistické slogany a narušovali verejný poriadok.

V reakcii na to okresný veliteľ polície nariadil, aby bol dav rozptýlený, a na rozohnanie davu boli do oblasti povolané policajné posily.

„Izraelská polícia nedovolí v oblasti Chrámovej hory narušovať verejný poriadok a bude sa snažiť zabrániť akýmkoľvek nepokojom alebo výzvam nacionalistického pôvodu,“ uviedla izraelská polícia.

Nie je to prvýkrát, kedy sa tu Arabi búrili. Vlani v júni arabský vzbúrenci hádzali na hliadkujúcu políciu kamene, topánky a stoličky. V auguste sa na Chrámovej hore, v snahe zabrániť Židom v návšteve tohto svätého miesta pri výročí zničenia Prvého a Druhého chrámu, vzbúrili stovky moslimských veriacich.

V júli 2017 boli arabskými moslimskými veriacimi na Chrámovej hore zavraždený dvaja arabský policajti – tretí bol zranený. Zavraždený policajti boli identifikovaný ako veliaci seržant major Hayil Satawi a veliaci major Kamil Shanaan.

30-ročný Satawi po sebe zanechal rodičov, troch súrodencov, manželku a tri týždne starého syna. 22 ročný Shanaan brata a tri sestry.

Zdroj: Arutz Sheva – Israel National News

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dobré vzťahy s Ruskom? Najskôr o 50 rokov, vraví expremiér Dzurinda

Podľa bývalého slovenského premiéra to bude trvať tak, ako vysporiadanie vzťahov medzi NSR a NDR.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *