Home / šport / Ostatné športy / Francúzi v štafete ukončili nadvládu Nórska, slovenskí biatlonisti v Ruhpoldingu nedokončili

Francúzi v štafete ukončili nadvládu Nórska, slovenskí biatlonisti v Ruhpoldingu nedokončili

18.1.2020 (Webnoviny.sk) – Vynikajúca séria biatlonistov Nórska sa skončila. Zverenci trénera Siegfrieda Mazeta po šiestich štafetových víťazstvách po sebe našli premožiteľa v podobe reprezentantov Francúzska. Kvarteto Emilien Jacquelin, Martin Fourcade, Simon Desthieux, Quentin Fillon Maillet suverénne triumfovalo v nemeckom Ruhpoldingu, keď práve druhým Nórom nadelilo 1:12,2 min.

Francúzi ťažili z dobrej streľby, keď museli použiť iba šesť náhradných nábojov. Veľmi dobrú formu potvrdil Martin Fourcade, ktorý na druhom úseku vypracoval svojim kolegom takmer 80-sekundový náskok. Francúzi sa naposledy tešili zo štafetového triumfu 5. marca 2017 v kórejskom Pjongčangu. Na treťom mieste v sobotu skončili Rakúšania, ktorí sa zaskveli najlepšou streľbou (0+4) zo všetkých tímov.

Šance slovenských reprezentantov na dobrý výsledok už na prvej streľbe pochoval Michal Šíma. Ten musel absolvovať dva trestné okruhy a Martinovi Otčenášovi prenechával štafetu s mankom viac než troch minút. „Musím počkať na to, čo povie tréner. Neviem či bola celá položka rozhádzaná alebo sa niečo stalo s mieridlami. Navyše, v prvom kole som mal kolíziu s Kanaďanom, ktorý mi zlomil palicu,“ povedal Šíma pre RTVS.

Slováci napokon preteky nedokončili a už na treťom úseku boli stiahnutí z trate. Ich najlepším výsledkom v sezóne tak zostáva 18. miesto z minulotýždňových pretekov v nemeckom Oberhofe. Zverenci Tomáša Kosa si budú môcť napraviť reputáciu až na MS v talianskej Anterselve, kedy sú naplánované ďalšie štafetové preteky.

Svetový pohár 2019/2020

5. kolo – Ruhpolding (Nem.)

Štafeta mužov na 4x 7,5 km: 1. Francúzsko (Emilien Jacquelin, Martin Fourcade, Simon Desthieux, Quentin Fillon Maillet) 1:18:11,2 h, 2. Nórsko (Johannes Dale, Erlend Bjöntegaard, Tarjei Bö, Vetle Sjaastad Christiansen) +1:12,2 min, 3. Rakúsko (Dominik Landertinger, Simon Eder, Felix Leitner, Julian Eberhard) +1:24,3, 4. Rusko (Jevgenij Garaničev, Matvej Jelisejev, Eduard Latypov, Alexander Loginov) +1:32,3, 5. Nemecko (Roman Rees, Philipp Nawrath, Arnd Peiffer, Benedikt Doll) +2:13,1, 6. Bielorusko (Anton Smolski, Sergej Bočarnikov, Nikita Labastau, Raman Jaljotnau) +2:39,0, … Slovensko (Michal Šíma, Martin Otčenáš, Šimon Bartko, Tomáš Hasilla) nedokončilo

Viac k témam: biatlon, Svetový pohár v biatlone
Zdroj: Webnoviny.sk – Francúzi v štafete ukončili nadvládu Nórska, slovenskí biatlonisti v Ruhpoldingu nedokončili © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *