Home / SLOVENSKO / IKEA sťahuje z predaja hrnček, môže obsahovať nebezpečné chemikálie (foto)

IKEA sťahuje z predaja hrnček, môže obsahovať nebezpečné chemikálie (foto)

15.1.2020 (Webnoviny.sk) – Spoločnosť Ikea sťahuje z predaja cestovný hrnček Troligtvis. Nedávne výsledky testov totiž ukázali, že obsah chemikálií vo výrobku môže prekračovať predpísané migračné limity.

Všetkých zákazníkov, ktorí si kúpili tento cestovný hrnček s označením „Made in India“, preto žiada, aby ho prestali používať. Takisto im odkazuje, aby ho vrátili do obchodného domu Ikea, v ktorom im budú v plnej výške vrátené peniaze. Agentúru SITA o tom informovala Alexandra Strapáková z Ikea Bratislava.

Ako uvádza spoločnosť, bezpečnosť výrobkov berú veľmi vážne. Všetky typy ich výrobkov neustále testujú a musia byť v súlade s platnými normami a legislatívou ako aj s ich vlastnými požiadavkami.

„Ikea nedávno dostala výsledky testov, ktoré ukazujú, že v spomínaných cestovných hrnčekoch môže obsah dibutylftalátu (DBP) prekročiť povolené migračné limity. Ikea už dlhé roky uplatňuje úplný zákaz na používanie ftalátov vo výrobkoch, ktoré prichádzajú do styku s jedlom, a preto počas prešetrovania problému ukončila predaj týchto cestovných hrnčekov. Pri prešetrovaní sa ukázalo, že problém sa môže týkať hrnčekov s označením ‚Made in India‘ a Ikea teraz hrnčeky sťahuje z predaja aj napriek veľmi nízkemu riziku akéhokoľvek okamžitého negatívneho vplyvu na zdravie,“ vysvetľuje Strapáková v tlačovej správe.

Cestovný hrnček Troligtvis sa predával od októbra 2019. Na jeho vrátenie spoločnosti nie je potrebný žiadny doklad o kúpe, akým býva napríklad pokladničný blok. Viac informácií je na stránke www.ikea.sk. Ikea sa ospravedlňuje za akékoľvek nepríjemnosti spôsobené stiahnutím tohto výrobku z predaja.

Viac k témam: nebezpečné výrobky
Zdroj: Webnoviny.sk – IKEA sťahuje z predaja hrnček, môže obsahovať nebezpečné chemikálie (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Smolenický zámok pozýva na ochutnávku exkluzívnej zámockej medoviny

Smolenický zámok pripravuje pre svojich návštevníkov ochutnávku limitovanej Zámockej medoviny, ktorú vyrobilo medovinárstvo Včelovina.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *