Home / KULTÚRA / Hudba / Britská speváčka srílanského pôvodu M.I.A. získala prestížne ocenenie

Britská speváčka srílanského pôvodu M.I.A. získala prestížne ocenenie

14.1.2020 (Webnoviny.sk) – Britská speváčka a rapperka srílanského pôvodu M.I.A. v utorok dostala prestížny Rad britského impéria. Odovzdal jej ho v Buckinghamskom paláci princ William.

Štyridsaťštyriročná speváčka na slávnostnom akte uviedla, že ocenenie má pre ňu špeciálny význam preto, lebo jej matka kedysi ručne šila ružové stuhy so šedými okrajmi, ktoré sú súčasťou tejto medaily. „V dnešný deň prijímam toto ocenenie pre moju matku, ktorá pracovala za minimálnu mzdu, aby nám zabezpečila lepší život,“ vyhlásila M.I.A.

„Je skvelé, že som ako imigrantka prvej generácie a príslušníčka pracujúcej triedy ocenená za môj prínos. To, že môžem slobodne hovoriť pravdu a robiť to prostredníctvom hudby, mi umožňuje hovoriť za tých, ktorí takéto privilégium nemajú. Budem aj naďalej bojovať za tých, ktorí sú umlčiavaní a prenasledovaní,“ povedala speváčka.

M.I.A.

… vlastným menom Mathangi Arulpragasam, vydala debutový album Arular v roku 2005. Z druhej štúdiovky Kala (2007) pochádza jej komerčne najúspešnejšia pieseň Paper Planes.

V roku 2009 ju vďaka skladbe O…Saya z filmu Milionár z chatrče (2008) spolu A. R. Rahmanom nominovali na Oscara v kategórii Najlepšia pôvodná pieseň.

O rok neskôr vydala album Maya so singlami Born Free alebo XXXO, po ktorom nasledovali štúdiovky Matangi (2013) a AIM (2016).

Viac k témam: Rad britského impéria
Zdroj: Webnoviny.sk – Britská speváčka srílanského pôvodu M.I.A. získala prestížne ocenenie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Najznámejšia vianočná pieseň je Tichá noc. Viete, ako vznikla a kto ju zložil?

Text tejto najznámejšej vianočnej piesne preložili postupne do viac ako 200 jazykov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *