Home / SLOVENSKO / Súd v kauze vraždy Kuciaka (2. deň): Vypovedať by mal aj Andruskó (foto)

Súd v kauze vraždy Kuciaka (2. deň): Vypovedať by mal aj Andruskó (foto)

14.1.2020 (Webnoviny.sk) – V utorok pokračuje pred senátom Špecializovaného trestného súdu v Pezinku hlavné pojednávanie vo veci vrážd novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírovej, podnikateľa Petra Molnára a ďalších skutkov. Vypovedať by mali príbuzní obetí a aj právoplatne odsúdený pôvodný spolupáchateľ dvojnásobnej vraždy Zoltán Andruskó.

Obžalovaný Miroslav Marček v súvislosti s nasledujúcimi pojednávaniami vytýčenými na január a február požiadal, aby sa konalo v jeho neprítomnosti. Súd mu v tomto vyhovel. Takisto Marček súd požiadal o to, aby z dôvodov jeho väzobného stíhania bolo vylúčené možné ovplyvňovania svedkov, keďže vo veci už vypovedal a priznal vinu. O tejto žiadosti súd bude ešte rozhodovať.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Súd v kauze vraždy novinára Kuciaka (fotografie)

Súd v kauze vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej

Po tom, ako súd na verejnom zasadnutí 19. decembra prijal obžalobu podanú Úradom špeciálnej prokuratúry, vytýčil pojednávania na 13., 14., 15., 20., 21., 22. januára a na 3., 4. a 6. februára.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal obžalobu na Tomáša Szabóa, Miroslava Marčeka, Alenu Zsuzsovú a tiež Mariana Kočnera Všetci menovaní sú stíhaní väzobne, u Kočnera je však dôvodom kauza údajného falšovania zmeniek v hodnote desiatok miliónov eur.

Obžaloba v tomto prípade bola podaná pre šesť skutkov, z toho pre dve úkladné vraždy. Jedna sa týka Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, druhá podnikateľa Petra Molnára z Kolárova z roku 2016 (v tomto prípade sa obžaloba týka iba Marčeka a Szabóa). V prípade uznania viny hrozí obvineným trest 25 rokov alebo doživotie.

V prípade vraždy už bol aj prvý odsúdený, bol ním sprostredkovateľ vraždy Zoltán Andruskó. V jeho prípade schválil Špecializovaný trestný súd 30. decembra dohodu o vine a treste, v rámci ktorej mu bol uložený trest 15 rokov väzenia v ústave zo stredným stupňom stráženia. Andruskó sa pôvodne s prokurátorom dohodol na desaťročnom treste, podľa súdu by však takýto trest nebol spravodlivý.

Andruskó po svojom zadržaní v septembri 2019 spolupracoval s vyšetrovateľmi.

Viac k témam: Súd v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka
Zdroj: Webnoviny.sk – Súd v kauze vraždy Kuciaka (2. deň): Vypovedať by mal aj Andruskó (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Forró podporou Pellegriniho nedodržal rozhodnutia predsedníctva strany, v Maďarskej aliancii sa cítia byť podvedení

Správu o zrušení rokovania s Korčokom sa dozvedeli z facebookovej stránky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *