Home / šport / Ostatné športy / Fourcade si triumfom v Oberhofe zaistil žltý dres a vyrovnal sa legendárnemu Björndalenovi

Fourcade si triumfom v Oberhofe zaistil žltý dres a vyrovnal sa legendárnemu Björndalenovi

12.1.2020 (Webnoviny.sk) – Víťazom nedeľňajších pretekov s hromadným štartom mužov v rámci 4. kola Svetového pohára v biatlone sa stal Francúz Martin Fourcade. Tridsaťjedenročný rodák z Perpignanu nadviazal v Oberhofe na piatkový triumf z rýchlostných pretekov a dostal sa na prvú priečku celkovej klasifikácie. Pri jeho 79. víťazstve vo SP mu na stupňoch víťazov sekundovali Nemec Arnd Peiffer a krajan Simon Desthieux.

Do polovice pretekov bol na radosť domácich fanúšikov na čele Peiffer, ale dve chyby pri tretej streľbe mu nedovolili pomýšľať na víťazstvo. Na záverečnej stojke mohol Fourcada o prvú priečku pripraviť Desthieux, ale takisto dvakrát minul a na poslednom bežeckom kole ho dokonca predstihol aj spomenutý Nemec. Sedemnásobný víťaz Svetového pohára napokon triumfoval s odstupom 20 sekúnd na domáceho pretekára.

Martin Fourcade vyhral 14. preteky s hromadným štartom v kariére a v tejto disciplíne vyrovnal zápis legendárneho Oleho Einara Björndalena. Z nemeckého Oberhofu odchádza s medailovou bilanciou 2-1-0, keďže v sobotu bol aj členom striebornej francúzskej štafety. Slovensko na rozdiel od ženského „masáku“ nemalo v súťaži mužov svoje zastúpenie.

Výsledky – Svetový pohár v biatlone – 4. kolo

Oberhof (Nem.)

Preteky s hromadným štartom mužov na 15 km: 1. Martin Fourcade (Fr.) 41:01,4 min (2), 2. Arnd Peiffer (Nem.) +20,1 s (3), 3. Simon Desthieux (Fr.) +20,3 (3), 4. Johannes Dale (Nór.) +38,9 (4), 5. Jakov Fak (Slovin.) +43,1 (3), 6. Philipp Horn (Nem.) +43,2 (4)

Viac k témam: biatlon, oberhof, Svetový pohár v biatlone
Zdroj: Webnoviny.sk – Fourcade si triumfom v Oberhofe zaistil žltý dres a vyrovnal sa legendárnemu Björndalenovi © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *