Home / šport / Ostatné športy / Vlhová vynechá sobotňajší zjazd v Zauchensee, predstaví sa len v nedeľu

Vlhová vynechá sobotňajší zjazd v Zauchensee, predstaví sa len v nedeľu

10.1.2020 (Webnoviny.sk) – Slovenská reprezentantka Petra Vlhová sa počas nadchádzajúceho víkendu v rakúskom zimnom stredisku Altenmarkt-Zauchensee predstaví v pretekoch Svetového pohára iba v nedeľu v alpskej kombinácii. Sobotňajší zjazd napokon vynechá, ide o piatkové popoludňajšie rozhodnutie jej tímu.

Prvú alpskú kombináciu v tejto sezóne Svetového pohára žien zrušilo počasie, pred Vianocami sa vo Val d’Isére nejazdilo. Druhý pokus pre zjazdárske univerzálky príde nadchádzajúci víkend v Zauchensee a bude pri tom aj Vlhová, ktorá je úradujúca vicemajsterka sveta v tejto disciplíne alpskej všestrannosti. Nedeľňajšia súťaž sa začne o 9.15 h jazdou v super G a o 11.45 h príde na rad slalomové kolo.

Útok na malý glóbus

Vlhovej tréner Livio Magoni ešte v decembri pre denník Šport zdôraznil, že veľkou ambíciou pre túto sezónu bude zaútočiť na malý glóbus v paralelnom slalome aj v alpskej kombinácii.

Okrem Zauchensee ženy majú v pláne absolvovať ešte dve kombinácie do konca sezóny – vo švajčiarskej Crans Montane (23.2.) a talianskom La Thuile (1.3.).

„Kombinačné preteky sú pre nás dôležité. Chceli by sme sa pokúsiť získať malý glóbus podobne ako v paralelnom slalome. Náš cieľ v tejto sezóne je, aby sme na Slovensko priniesli aspoň jeden malý glóbus, čo by sa stalo prvýkrát v histórii. V januári uvidíme, v ktorej disciplíne budeme na tom najlepšie, a v ktorej má šancu získať malý glóbus,“ hovoril Livio Magoni.

Jedna alpská kombináciu

Vlhová absolvovala dosiaľ v kariére vo Svetovom pohári iba jednu alpskú kombináciu. Preteky všestrannosti jazdila začiatkom marca 2018 vo švajčiarskej Crans Montane a skončila tam na bronzovom stupienku.

O necelý rok neskôr na majstrovstvách sveta v Aare vybojovala v kombinácii striebro, keď bola len o tri stotinky sekundy v súčte zjazdu a slalomovej jazdy pomalšia ako Švajčiarka Wendy Holdenerová.

Viac k témam: paralelný slalom, Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní
Zdroj: Webnoviny.sk – Vlhová vynechá sobotňajší zjazd v Zauchensee, predstaví sa len v nedeľu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mikaela Shiffrinová sa na svahy vrátila vo veľkom štýle, vyhrala slalom v Aare a spečatila zisk malého glóbusu

Predchádzajúce týždne vynechala pre problémy s kolenom, ktoré si poranila ešte v januári pri páde v talianskej Cortine d'Ampezzo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *