Home / EKONOMIKA / Obchodná dohoda Únie s Britániou bude v oblasti štátnej pomoci prísnejšia ako u iných

Obchodná dohoda Únie s Britániou bude v oblasti štátnej pomoci prísnejšia ako u iných

9.1.2020 (Webnoviny.sk) – Podmienky štátnej pomoci v akejkoľvek budúcej obchodnej dohode medzi a Veľkou Britániou budú oveľa prísnejšie ako napríklad v dohodách s takými krajinami, ako sú Kanada či Japonsko, jednoducho pre fyzickú blízkosť Británie k Európe. Povedal to vo štvrtok hlavný vyjednávač Európskej únie pre brexit Michel Barnier.

„Ak Británia chce mať k nám voľnú linku pre produkty, nulové clá a nijaké kvóty, musíme byť zároveň opatrní v otázke nulového dumpingu,“ povedal Barnier na konferencii v Štokholme.

„Dúfam, že tento argument každý správne chápe a bude chápať. Nevyhnutne budeme žiadať určité podmienky v oblasti štátnej pomoci vo Veľkej Británii,“ konštatoval Barnier.

Hlavný vyjednávač Európskej únie pre brexit zároveň vyhlásil, že zámer Británie dosiahnuť úplnú dohodu o voľnom obchode do konca tohto roka je nerealistický.

„Nemôžeme očakávať, že sa dohodneme o každom aspekte tohto nového partnerstva,“ povedal Barnier, ale dodal, že „sme pripravení urobiť za 11 mesiacov čo najviac“.

Viac k témam: Brexit
Zdroj: Webnoviny.sk – Obchodná dohoda Únie s Britániou bude v oblasti štátnej pomoci prísnejšia ako u iných © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na rozvoj športovej infraštruktúry poputuje 35 miliónov eur, majú sa rovnomerne rozdeliť medzi regióny

Fond na podporu športu dostal historicky najviac žiadostí, uviedol Keketi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *